ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ                                                                            ΤΡΙΚΑΛΑ  14/11/2022

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ                                          
                                                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
  ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
 Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, ενημερώνει τους μελισσοκόμους, ότι προκειμένου να εκδοθεί η ατομική μελισσοκομική ταυτότητα θα πρέπει όλοι οι ενεργοί μελισσοκόμοι έως 15/12/2022,να προσκομίσουν στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας μία πρόσφατη  έγχρωμη φωτογραφία του προσώπου τουενεργού μελισσοκόμου, μέσα σε φακελάκι στο οποίο θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμό τους ο κωδικός τους και ο Α.Φ.Μ.
Σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 37/48518/22-2-2022 (ΦΕΚ 924/τ.Β/1-3-2022), απόφαση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Συμεών Κεδίκογλου, η  μελισσοκομική ταυτότητα αποτελεί επίσημο κρατικό έγγραφο και αποτελεί απόδειξη των στοιχείων που τηρούνται στο εθνικό ηλεκτρονικό μελισσοκομικό μητρώο. Ενεργοί μελισσοκόμοι οι οποίοι μέχρι την έναρξη της απόφασης είναι εγγεγραμμένοι στο Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο, λαμβάνουν την μελισσοκομική ταυτότητα η οποία παραδίδεται μέσω της αρμόδιας Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, χωρίς περαιτέρω ενέργειες και χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Η υποβολή αίτησης εγγραφής στο Μελισσοκομικό Μητρώο επέχει θέση αίτησης έκδοσης και χορήγησης ταυτότητας. Ο μελισσοκόμος μπορεί να λάβει την νέα μελισσοκομική ταυτότητα σε ηλεκτρονική άυλη μορφή μέσω της ειδικής εφαρμογής στην πύλη GOV.GR. Εάν ο μελισσοκόμος εκδώσει την μελισσοκομική ταυτότητα σε ηλεκτρονική μορφή δεν επιβαρύνεται οικονομικά.
Σε περίπτωση απώλειας ή φθοράς της μελισσοκομικής ταυτότητας ο κάτοχος της αιτείται στην οικεία Δ.Α.Ο την αντικατάσταση της και εάν δεν έχουν περάσει 10 έτη από την έκδοση της αρχικής ταυτότητας επιβαρύνεται με αντίτιμο 5 ευρώ, ενώ σε περίπτωση τροποποίησης των εκτυπωμένων στοιχείων της ταυτότητας οφείλει να καταθέσει αίτηση για επανέκδοσή της χωρίς οικονομική επιβάρυνση.Η μελισσοκομική ταυτότητα θα χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις ελέγχου από τις αρμόδιες δομές του ΥΠΑΑΤ των συναρμόδιων Υπουργείων των ανεξάρτητων αρχών, τον ΕΦΕΤ, τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ,την Ελληνική Αστυνομία, την Γ.Γ Πολιτκής Προστασίας και κάθε άλλη αρμόδια ελεγκτική αρχή.
Περισσότερες πληροφορίες στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε Τρικάλων (3ος όροφος γραφείο 305) ή στο τηλέφωνο :2431351605 (Στέφανος Παπαθανασίου ή Σωκράτης Πάντος).    Ο  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ      
                                                       ΓΟΥΓΟΥΛΑΚΗΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...