ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Το 12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού από 3 έως 5 Δεκεμβρίου

 
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα. Αποτελεί τον τόπο συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και έναν άριστο τρόπος για την προβολή του Ελληνικού μελιού τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας όσο και στο καταναλωτικό κοινό, που κατακλύζουν κάθε χρόνο τους χώρους της έκθεσης.

Ψήφος εμπιστοσύνης στο Φεστιβάλ από τους καταναλωτές και τους μελισσοκόμους.

Στόχος και του 12ου Φεστιβάλ είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού, κυρίως των μικρών παραγωγών,

και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης. Επιπλέον, αποτελεί τον τόπο για την σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών και επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων και εξοπλισμού.

Η Έκθεση του 2021

Η Έκθεση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του 12ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας αποτελεί τον τόπο συνάντησης, επιμόρφωσης και πληροφόρησης όλων των εμπλεκόμενων στον μελισσοκομικό τομέα και όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον τομέα της παραγωγής, των μηχανημάτων, του εξοπλισμού, των νέων τεχνολογιών, της νέας νομοθεσίας, της τυποποίησης, της προώθησης, της υγιεινής και της ασφάλειας του μελιού και των λοιπών προϊόντων κυψέλης θα καλύψει σε απόλυτο βαθμό τις ανάγκες των επιχειρηματιών του χώρου καθώς είναι ο ιδανικός τόπος προβολής προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών του Μελιού και των Προϊόντων του.

Παράλληλα ο 2ος Διαγωνισμός Ελληνικού Μελιού Ανώτερης Ποιότητας – High Quality Honey Contest 

σε συνεργασία με το Εργαστήρι Μελισσοκομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο Διαγωνισμός Ελληνικού Μελιού Ανώτερης Ποιότητας αποτελεί μέσο ανάδειξης των ποιοτικών χαρακτηριστικών του μελιού. Η διατήρηση αλλά και η βελτίωση της ποιότητας του ελληνικού μελιού καθιστά σημαντική την οργανοληπτική αξιολόγηση του τελικού προϊόντος και των βασικών του χαρακτηριστικών. Για την διενέργεια του διαγωνισμού θα συσταθεί ομάδα καταρτησμένων και εμπειρων γευσιγνωστών από το Εργαστήριο Μελισσοκομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την αξιολόγηση του μελιού και των χαρακτηριστικών του. Κατά τις γευστικές δοκιμές το κάθε δείγμα θα φέρει ειδικό κωδικό, με κρυμμένη τη συσκευασία του, ώστε να διασφαλιστεί η ανεπηρέαστη απόφαση της κριτικής επιτροπής. Η αξιολόγηση θα αφορά το συνολο των χαρακτηριστικών για κάθε κατηγορία.

Στόχος του διαγωνισμού είναι η γνωριμία η ανάδειξη του καλύτερου μελιού ανα κατηγορία στην οποία ανήκει και η γνωριμία του καταναλωτικού και εμπορικού κοινού με τον πλούτο και την ποιότητα των ελληνικών μελιών.

Ολόκληρο το ενημερωτικό έντυπο για τον διαγωνισμό ΕΔΩ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...