ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Συνάντηση Μεϊκόπουλου με εκπροσώπους των Μελισσοκομικών Συλλόγων σε Θεσσαλία & Μαγνησία
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Βασίλη Ντούρα και τον Πρόεδρο του Μελισσοκομικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Θεοδόση Κατσαρό πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.Επίκεντρο της συζήτησαν αποτέλεσαν οι άμεσες επιπτώσεις των φετινών καταστροφικών πυρκαγιών στον κλάδο της μελισσοκομίας με τον αφανισμό χιλιάδων μελισσιών, ολοσχερή καταστροφή του εξοπλισμού, απώλεια της παραγωγής, καθώς επίσης και οι μακροπρόθεσμες αφού τα δάση θα χρειαστούν χρόνια για να ξαναγίνουν όπως ήταν.
Οι εκπρόσωποι των μελισσοκομικών συλλόγων που αποδέχθηκαν με χαρά την πρόσκληση για συνάντηση είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τα προβλήματα του κλάδου, να καταθέσουν τις προτάσεις τους και να ενημερώσουν εκτενέστερα τον Βουλευτή για τις ανάγκες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι 850 σήμερα ενεργοί μελισσοκόμοι της Μαγνησίας.
«Η πρωτοφανής καταστροφή χιλιάδων στρεμμάτων παρθένων δασών μοιραία θα οδηγήσει στην ανάγκη μετακίνησης των μελισσιών της Εύβοιας σε άλλες περιοχές, γεγονός που θα δημιουργήσει προβλήματα συνωστισμού, αλλά και αυξημένου κόστους μεταφοράς για τους μελισσοκόμους» τόνισαν οι κ.κ. Ντούρας και Κατσαρός.
Οι μελισσοκόμοι επεσήμαναν επιπλέον πως χρειάζονται άμεσες και ουσιαστικές ενέργειες για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της καταστροφής με πραγματικές αποζημιώσεις για τα επόμενα τρία χρόνια και όχι φιλοδωρήματα, ενώ συμπλήρωσαν ότι κρίσιμη είναι και η αξιοποίηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών προγραμμάτων και κονδυλίων για να καλυφθεί η ετήσια παραγωγή μελιού για τη χώρα και να στηριχθούν αποτελεσματικά οι επαγγελματίες του κλάδου που υπέστησαν τεράστιο πλήγμα.
Ο Αλ. Μεϊκόπουλος αναφέρθηκε στη συνέχεια και σε άλλα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο και τα οποία έχει αναδείξει με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, όπως το ζήτημα της πιστοποίησης του ελληνικού σήματος στο μέλι για τη δημιουργία ασπίδας προστασίας του ελληνικού μελιού σε φαινόμενα νοθείας και παράνομης ελληνοποίησης. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε από το 2019 δρομολογήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την πιστοποίηση του ελληνικού σήματος στο μέλι, εντούτοις όμως 2+ χρόνια μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ οι απαραίτητες διαδικασίες δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί», σημείωσε.
Ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ ευχαρίστησε θερμά τους Προέδρους της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Θεσσαλίας και του Μελισσοκομικού Συλλόγου Μαγνησίας για τη συζήτηση υπογραμμίζοντας πως βρίσκεται στο πλευρό τους για την αποτελεσματική προώθηση των αιτημάτων του κλάδου.
«Η Εύβοια επιβάλλεται να μας κάνει να θέσουμε τη μελισσοκομία της χώρας ξανά σε σωστές βάσεις και να διορθώσουμε διαχρονικές παθογένειες που ταλαιπωρούν τον κλάδο», τόνισε χαρακτηριστικά κλείνοντας τη συζήτηση.
magnesianews.g
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...