ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

10 ΧΙΛ.ΤΟΝΟΥΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ...
Σοβαρές οι συνέπειες για την ελληνική παραγωγή μελιού από τις φωτιές στη Βόρεια Εύβοια. Όπως τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας κ. Β. Ντούρας, το πλήγμα στην μελισσοκομία για τις επόμενες δύο – τρεις δεκαετίες θα κοστίσει σε παραγωγή τις 10 χιλιάδες τόνους μελιού σε ετήσια βάση.

Περίπου 500 χιλιάδες κυψέλες πήγαιναν οι μελισσοκόμοι κάθε χρόνο στην Βόρεια Εύβοια για να παράξουν πευκόμελο, ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, υπογραμμίζοντας ότι το πλήγμα που δέχεται ο κλάδος σε ετήσια βάση φτάνει σε οικονομικό μέγεθος τα 50 εκατομμύρια ευρώ περίπου.

Από την μελισσοκομία στην Ελλάδα, ζουν 25.000 οικογένειες και το 65% του μελιού που παράγεται στην Ελλάδα, προέρχεται από το πεύκο, από το οποίο παράγονται περισσότεροι από 30 χιλ. τόνοι κάθε χρόνο, προσθέτει ο κ. Ντούρας, εξηγώντας ότι το σύνολο των κυψελών στην επικράτεια φτάνει τα 2 εκατομμύρια.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει γίνει εφικτό να γίνει μια εκτίμηση για το μέγεθος της καταστροφής των κυψελών στα πύρινα μέτωπα, στα οποία οι φωτιές εξακολουθούν να μαίνονται. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας ζητά μέτρα στήριξης του κλάδου από την Πολιτεία, αφού το πλήγμα από τις φωτιές αλλά και την κλιματική αλλαγή επηρεάζει άμεσα την παραγωγική διαδικασία.

Πηγή:.ertnews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...