ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΙ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ.


Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και σε πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η περιφέρεια Ηπείρου για την προστασία της καστανιάς και την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του μελιού της Ηπείρου.

Σε ό,τι αφορά το μέλι, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την πίστωση για μελέτη ανάδειξης της ευεργετικής δράσης του μελιού της Ηπείρου, που θα υλοποιηθεί με προγραμματική σύμβαση της περιφέρειας με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

«Είδαμε ότι κάποια από τα μέλια της περιοχής μας έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Έχουμε πολλούς παραγωγούς και θέλουμε να δώσουμε στο προϊόν ταυτότητα όχι μόνο γεωγραφικής ένδειξης, αλλά και ειδικών θεραπευτικών ιδιοτήτων.Προγραμματίσαμε μια έρευνα με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την αντιοξειδωτικότητα του μελιού. Θα ξεκινήσουμε από την περιοχή του Πωγωνίου, της Κόνιτσας, το Ζαγορίου, του Μετσόβου, του Περιστερίου, και θα συνεχίσουμε μέχρι τα Άγραφα, τα Τζουμέρκα, και την περιοχή του Σουλίου. Θα εξετάσουμε μέλι από όλες αυτές τις περιοχές για να δούμε τις ιδιότητές του. Έχει γίνει μια πρώτη έρευνα, θα την τελειοποιήσουμε και θα δώσουμε συγκεκριμένες κατευθύνσεις», σημείωσε.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...