ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Κυριακή 10 Μαΐου 2020

ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΑΙΟΥ!!


Κορoναϊός | Τελευταία νέα και ειδήσεις για τον κοροναϊό από το ...
Στην Κίνα ότι οι μελισσοκόμοι δεν ήταν θετικοί στον κοροναϊό οδήγησε στην διεξαγωγή μιας μεγάλης μελέτης με χιλιάδες μελισσοκόμους.

Τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής με τίτλο “Bee venom and SARS-CoV-2” που έγινε στην Κίνα και δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα Sciencedirect.
Δεν είναι παράδοξο αφού είναι γνωστό ότι το δηλητήριο της μέλισσας έχει ευεργετικές ιδιότητες σε κάποιες περιπτώσεις.

Στην επαρχία Hubei, το επίκεντρο του COVID-19 στην Κίνα, η τοπική ένωση μελισσοκόμων πραγματοποίησε μια έρευνα για τους μελισσοκόμους (Εικ. 1). Συνολικά, ερευνήθηκαν 5115 μελισσοκόμοι από τις 23 Φεβρουαρίου έως τις 8 Μαρτίου, συμπεριλαμβανομένων 723 στο Γουχάν, το επίκεντρο του Hubei. Κανένας από αυτούς τους μελισσοκόμους δεν ανέπτυξε συμπτώματα που σχετίζονται με το COVID-19 και η υγεία τους ήταν εντελώς φυσιολογική.
Μετά από αυτό, πήραμε συνέντευξη από πέντε μελισσοθεραπευτές στο Γουχάν και παρακολουθήσαμε 121 ασθενείς της κλινικής μελισσοκομίας. Αυτοί οι ασθενείς είχαν κάβει μελισσοθεραπεία από τον Οκτώβριο του 2019 έως τον Δεκέμβριο του 2019 και οι πέντε μελισσοθεραπευτές έχουν τη συνήθεια της αυτο-μελισσοθεραπείας για τη δική τους υγειονομική περίθαλψη (μελισσοθεραπεία είναι η χρήση του δηλητηρίου της μέλισσας μέσω του τσιμπήματος της μέλισσας για την θεραπεία ή πρόληψη ορισμένων ασθενειών.)
Χωρίς κανένα προστατευτικό μέτρο, δύο από τους πέντε μελισσοθεραπευτές εκτέθηκαν σε ύποπτα κρούσματα COVID-19 και άλλοι εκτέθηκαν σε επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19, αλλά κανένας από αυτούς δεν μολύνθηκε τελικά. Κανένας από τους 121 ασθενείς δεν μολύνθηκε από το SARS-CoV-2 και τρεις από αυτούς είχαν στενή επαφή με άμεσα μέλη της οικογένειας που επιβεβαιώθηκαν περιπτώσεις λοίμωξης SARS-CoV-2. 

Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι οι μελισσοκόμοι είναι λιγότερο πιθανό να εκτεθούν στο SARS-CoV-2 επειδή ζουν σε λιγότερο πυκνοκατοικημένες αγροτικές περιοχές. Όμως, οι πέντε μελισσοθεραπευτές και οι ασθενείς τους προέρχονται από πυκνοκατοικημένες περιοχές στο Γουχάν. 
Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ένα κοινό στοιχείο: αναπτύσσουν ανοχή στο τσίμπημα των μελισσών.
Το τσίμπημα μελισσών μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις (Park and Lee, 2016) και μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε θάνατο λόγω υπερβολικού στρεσαρίσματος του ανοσοποιητικού συστήματος (Vazquez-Revuelta και Madrigal-Burgaleta, 2018). Το δηλητήριο της μέλισσας μπορεί να επηρεάσει το ανοσοποιητικό σύστημα (Cherniack και Govorushko, 2018) και να ενισχύσει τη διαφοροποίηση των ανθρώπινων ρυθμιστικών Τ κυττάρων (Caramalho et al., 2015), τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στον έλεγχο της λοίμωξης SARS-CoV (Chen et al. , 2010). Μήπως η διέγερση του ανοσοποιητικού συστήματος που προκαλείται από το δηλητήριο της μέλισσας μειώνει την ευαισθησία στο SARS-CoV-2; Για να το δοκιμάσουμε αυτό, χρειάζονται πειράματα σε ζώα. Οι πίθηκοι μπορεί να είναι κατάλληλοι για αυτήν τη μελέτη. Οι πίθηκοι θα μπορούσαν να χωριστούν σε δύο πειραματικές ομάδες με την ίδια φυλή και ηλικία. Μια ομάδα μπορεί να γίνει ανεκτική στο δηλητήριο της μέλισσας μετά από μια περίοδο καθημερινών τσιμπημάτων μελισσών, ενώ η άλλη ομάδα δεν θα λαμβάνει κάποια παρέμβαση. Στη συνέχεια θα μπορούσαν να εκτεθούν στο ίδιο μολυσμένο περιβάλλον από το SARS-CoV-2 και να πραγματοποιηθούν πολλαπλές δοκιμές για να διαπιστωθεί εάν μολύνθηκαν από το SARS-CoV-2.
Σκοπός μας στη σύνταξη αυτής της επιστολής είναι να ζητήσουμε από τους μελετητές με τις κατάλληλες ερευνητικές συνθήκες να δοκιμάσουν αυτήν την υπόθεση. Εφόσον δεν υπάρχει εμβόλιο για το SARS-CoV-2, εάν αυτή η μέθοδος λειτουργεί, τότε θα μπορούσε να προσφέρει μια ελπίδα για τη νίκη επί του COVID-19.
Πηγή:
Bee venom and SARS-CoV-2 , (Authors: Wei Yang, Fu-liangHu, Xiao-fengXu
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...