ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ.«Δυστυχώς δυσκολευόμαστε πολύ να πουλήσουμε το προϊον μας. Ειδικά οι μεγάλοι παραγωγοί το 90% του μελιού τους έχει απομείνει στις αποθήκες. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα» τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θοδωρής Βίγλης.Ο ίδιος επισήμανε πως οι καταναλωτές εξαπατώνται συστηματικά. «Ο καταναλωτής βλέπει την μπροστινή πλευρά της ετικέτας, ενώ η ουσίας βρίσκεται στην πίσω, στα ψιλά γράμματα. Πιστεύει ότι παίρνει ένα μέλι ελληνικό ενώ παίρνει Κινέζικο υπερφιλτραρισμένο στον οποίο δεν υπάρχει γυρεόκοκος. Στην στατιστική υπηρεσία φαίνεται ότι εισήχθησαν από την Βουλγαρία 3.500 τόνοι γλυκαντικές ουσίες, που…εξαφανίσθηκαν, χάθηκαν! Τι πιστεύουμε; Ότι τυποποιήθηκαν και πουλήθηκαν ως μέλι και μάλιστα ντόπιο! Έχουν μείνει απούλητα τα δικά μας μέλια και γίνεται μαζική εισαγωγή από το εξωτερικό μελιού που πουλιέται ως ελληνικό» δήλωσε ο πρόεδρος των μελισσοκόμων.
«ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΙ»
«Και στον προηγούμενο αντιπεριφερειάρχη τον κ. Βουλγαράκη και στον κ. Καλογερή τώρα, έχουμε βάλει το θέμα των ελέγχων ειδικά στις υπαίθριες αγορές. Δυστυχώς δεν γίνονται έλεγχοι, μας λένε ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού» σημείωσε ο κ. Βίγλης, συμπληρώνοντας πως αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να εξαπατάται ο καταναλωτής και να ζημιώνονται οι πραγματικοί παραγωγοί. Παράλληλα αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχαν οι μελισσοκόμοι με τον Υπουργό Ανάπτυξης τον κ. Βορίδη στον οποίο έθεσαν το θέμα των εισαγωγών μεγάλων ποσοτήτων μελιού από την Κίνα. «Του ζητήσαμε να μην επιτραπεί η εισαγωγή μελιού που δεν έχει γεωγραφικό χαρακτήρα. Μας είπε ότι το νομικό πλαίσιο είναι Ευρωπαικό και δεν έχει να κάνει με την Ελλάδα και δεσμεύτηκε ότι θα το βάλει στους Υπουργούς της Ε.Ε.» ενημέρωσε τη συνέλευση ο κ. Βίγλης, συμπληρώνοντας πως εκεί οι συσχετισμοί δεν είναι καλοί αν υπολογίσει κανείς ότι «ο μεγαλύτερος διακινητής Κινέζικου μελιού είναι η Γερμανία».
Τέλος υπήρξε ενημέρωσε πως στις 7-8 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί διημερίδα από το Σύλλογο στο Πνευματικό Κέντρο που θα απευθύνεται και σε μελισσοκόμους και στο καταναλωτικό κοινό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...