ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

ΘΑΝΑΤΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΣΜΗΝΩΝ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ.

Αποτέλεσμα εικόνας για dead bee

Έρευνα για τα μελίσσια στα νησιά της Δωδεκανήσου, θα εκπονήσει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για λογαριασμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Αυτό δήλωσε χτες, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα & Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο οποίος δεν έκρυψε την έντονη ανησυχία του για την παρατεταμένη ανομβρία, η οποία έχει πολλαπλές 

συνέπειες στην χλωρίδα και πανίδα των νησιών μας.
«Η ΠΝΑΙ διεξάγει έρευνα με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών προκειμένου να διαπιστωθούν οι αιτίες των θανάτων μελισσοσμηνών που καταγράφονται εδώ και αρκετό καιρό στις Κυκλάδες αλλά και στα νησιά της Δωδεκανήσου. 

Το φαινόμενο ξεκίνησε από την Ίο και την Σαντορίνη και λαμβάνει διαστάσεις στα Δωδεκάνησα. 

Αυτό πρέπει να το παρακολουθήσουμε καθώς οι μελισσοκόμοι εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τους θανάτους μελισσών που επιφέρουν καταστροφές στην παραγωγή τους. Μην ξεχνάτε ότι το μέλι είναι ένα από τα δυναμικά και πολύ δημοφιλή προϊόντα της περιοχής μας και βεβαίως η μελισσοκομία αποκτά ενδιαφέρον για τους παραγωγούς. Επιπλέον, το μέλι από την Κάλυμνο, την Ρόδο και άλλα νησιά, ήδη πιστοποιείται και προωθείται στην αγορά».
Η έρευνα ξεκίνησε στις Κυκλάδες και θα έρθει προς συζήτηση και έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που θα γίνει τον επόμενο μήνα στην Ρόδο.
Η ανομβρία, είναι η κύρια αιτία του θανάτου των μελισσοσμηνών (δεν υπάρχει ανθοφορία για να τραφούν) σε ανησυχητικό βαθμό και συνεπώς απαιτείται να βρεθεί λύση για να προστατευθούν οι παραγωγοί.
Πάντως υπάρχει ενδιαφέρον διότι υπάρχουν πολλές υπόνοιες ότι ίσως να υπάρχουν και άλλες αιτίες (καιρικές συνθήκες ή ανθρώπινες παρεμβάσεις με ψεκασμούς κ.λπ.) που επηρεάζουν την ζωή των μελισσών.
Η έρευνα θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του μηνός στις Κυκλάδες και θα ξεκινήσει μετά την έγκριση για την σχετική προγραμματική σύμβαση με το Πανεπιστήμιο, στα Δωδεκάνησα.

dimokratiki.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...