ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ.

4η Γιορτή μελιού το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στην Κομοτηνή.

Οι προηγούμενες διοργανώσεις είχαν πολύ καλά αποτελέσματα, με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Νίκο Καρακωστίδη να σημειώνει πως είδαν πολύ καλή ανταπόκριση από τους κατοίκους της πόλης. «Σκοπός μας δεν είναι να πουλήσουμε μέλι, αλλά μέσα από αυτή τη γιορτή ο κόσμος να γνωρίσει το εκπληκτικό μέλι των παραγωγών και να το προτιμά» εξήγησε ο ίδιος, «αντί να δίνει άσκοπα χρήματα και να αγοράζει μέλι αγνώστου καταγωγής και ταυτότητας, αλλά και να μπορέσουν να “σταθούν” καλύτερα οι τοπικοί παραγωγοί».

Έτσι ενημερώνουν όλο τον κόσμο, και όποιος θέλει μπορεί να ρωτήσει και να ενημερωθεί τόσο για το προϊόν όσο και τον πραγματικό ρόλο της μέλισσας στη φύση, που δεν είναι να παράγει μέλι, αλλά να επικονιάζει τα φυτά.

Οι μελισσοκόμοι της περιοχής θα παρουσιάσουν τόσο το μέλι όσο και άλλα προϊόντα της μέλισσας, όπως γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη και την κερήθρα, ενώ στον χώρο θα υπάρχει και ένα μεγάλο περίπτερο του συλλόγου με έντυπο υλικό.

Η γιορτή όμως δεν είναι μόνο επίδειξη, αλλά και δοκιμή, για αυτό και οι μελισσοκόμοι θα κεράσουν την πρώτη μέρα μέλι με γιαούρτι, και τη δεύτερη μέρα μέλι με λουκουμάδες, ενώ οι μικροί φίλοι του Συλλόγου θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν facepainting για το μέλι και τις μέλισσες, να λύσουν σταυρόλεξα και άλλες δραστηριότητες που αφορούν την μέλισσα, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί μια παράσταση καραγκιόζη για τα παιδιά της πόλης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...