ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Ο "ΣΟΥΗΔΟΣ" ΤΡΥΓΑΕΙ ΑΠΟ ΨΗΛΑ.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται, γένι και εσωτερικός χώρος

Ήταν όλοι εκεί για να τον αποχαιρετήσουν. Να πουν ένα τελευταίο αντίο στον Γιώργο Σαμαλέκη. Να συμπαρασταθούν στην οικογένειά του που άφησε πίσω. Να πάρουν κουράγιο ο ένας από τον άλλο. Να μαζέψουν μαζί τους λυγμούς τους, τα δάκρυά τους... Ο κεραυνός που τους χτύπησε ήταν δυνατός. Έφυγε ο Γιώργος τους.

Ήταν μόνον 46. Η μάχη που έδωσε με τον καρκίνο ήταν εξπρές και άνιση. Σε λίγες μέρες νικήθηκε κι έσβησε. Άφησε πίσω του τη Φιλιώ του, τη γυναίκα του, το στήριγμά του. Άφησε και τα δυο του παιδιά, 10 και 8 χρονών αντίστοιχα.

Το απίστευτο κακό νέο διαδόθηκε γρήγορα. Έτσι γίνεται πάντα με τα κακά νέα... Πάνε πιο γρήγορα. Φαινόταν απίστευτο. “Ποιος Γιώργος;”, ρωτούσε ο ένας τον άλλον. Κοφτή με δυσκολία η απάντηση: “ναι, ο Γιώργος Σαμαλέκης... «ο Σουηδός»” “Ναι, αυτός ο αγωνιστής, αυτός ο ταύρος, αυτός ο ακούραστος ο μελισσάς...”.

Για τον Γιώργο όμως το σίγουρο είναι πως μάλλον θα... θρήνουν κι οι μελισσές του. Γνωστός μελισσοκόμος, πανελλήνιας εμβέλειας. Μικρό αποδεικτικό πως στην ύστατη ώρα φίλοι, συνάδελφοι, μέλη της μελισσοκομικής οικογένειας από πολλά μέρη της χώρας ήρθαν για να του πουν “αντίο” και να τον συνοδεύσουν στην τελευταία κατοικία.

Ο Γιώργος Σαμαλέκης έβαλε το δικό του λιθαράκι σε αυτό που λέμε μελισσοκομία και ελληνική μελισσοκομική παραγωγή. Με έναν διαρκή ασταμάτητο αγώνα κατάφερε να στήσει μια μελισσοκομική μονάδα -ξεπέρασε τις 600 κυψέλες και με όλα τα σύγχρονα και απαραίτητα εξοπλιστικά εργαλεία- με παραγωγή αξιοσημείωτη και συνεχή άνοδο. Άλλωστε αυτό που τον χαρακτήριζε τον επονομαζόμενο για τους φίλους του “Σουηδό” ήταν που δούλευε μάλλον περισσότερο κι από τις μέλισσές του. Κι αυτό οι τελευταίες του το ανταπέδιδαν με το γλυκό τους έργο μέχρι και το τέλος.

Αξιομνημόνευτη στάθηκε και η πρωτοβουλία των φίλων του μελισσοκόμων. Μετά τον χαμό του δεν άφησαν να πάνε χαμένοι κι οι καρποί της δουλειάς του. Χτύπησαν αλέρτ μεταξύ τους και μπήκαν να τρυγήσουν τα μελίσσιά του. Για να μαζέψουν τον καρπό που θα θρέψει την επόμενη μέρα της οικογένειάς του.

Κι αυτό γιατί το μέλι είναι γλυκό, αγνό και κολλάει. Και στη μνήμη τους θα έχουν ένα... κόλλημα με τον αξέχαστο μελισσοκόμο Γιώργο Σαμαλέκη που τώρα θα τρυγάει από ψηλά...

Οι φίλοι και συνάδελφοι.

Υ.Σ η επιχείρηση του Γιώργου πωλείται,τηλ.6973693915
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...