ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΛΙΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ.


Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος γλυκαίνει την πόλη
Κάθε χρόνο, κοντά στα Χριστούγεννα, είναι παράδοση πλέον ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Λάρισας να φέρνει το τοπικό μέλι στους καταναλωτές μέσα από μια μικρή γιορτινή παρουσίαση, που φέτος θα ’ναι στην πλατεία Νομαρχίας.

Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Λάρισας θα γλυκάνει λοιπόν την πόλη από Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου και για μία εβδομάδα, ενώ προγραμματίζει κι άλλες δράσεις. Για παράδειγμα τη Δευτέρα και την Τρίτη κινητή μονάδα Αιμοδοσίας θα βρίσκεται στον χώρο της Έκθεσης για την αιμοδοσία, που στόχο θα έχει τη δημιουργία Τράπεζας αίματος.

Έτσι και φέτος οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα είδη μελιού που παράγονται τοπικά, να μάθουν για τα οφέλη του μελιού στην υγεία και να γευτούν παραδοσιακά γλυκίσματα με μέλι. Όπως είναι γνωστό στον νομό Λάρισας παράγονται τουλάχιστον 7 αμιγή μέλια (ακακία, παλιούρι, καστανιά, βελανιδιά, βαμβάκι, πολύκομπο και μικρή ποσότητα πεύκου στην Ελασσόνα) αλλά εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα πολυανθικά μέλια του Ολύμπου και του Κισσάβου, που αποτυπώνουν την τοπική χλωρίδα βοτάνων κι η έρευνα δείχνει πως έχουν εξαιρετικά ωφέλιμες ιδιότητες πέρα από τη γεύση και το άρωμά τους. Όμως μαζί με το μέλι θα υπάρχουν και τα άλλα υπέροχα προϊόντα της μέλισσας: το κερί, η γύρη, ο βασιλικός πολτός και η πρόπολη αλλά και ρακόμελα, κεραλοιφές και πολλά ακόμη προϊόντα.

Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος καλεί όλους τους συμπολίτες μας να επισκεφθούν τα μελισσοκομικά περίπτερα, να δοκιμάσουν τα προϊόντα της μέλισσας, ενώ συμβουλεύει να τρώμε μέλι καθημερινά, γιατί είναι υγιεινό.
eleftheria.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...