ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΖΗΤΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΖΗΜΙΕΣ αγρινιο μελισσια


Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Οι πρόσφατες καταστροφές που έγιναν στο νομό μας από τις βροχές απέδειξαν για άλλη μια φορά την απουσία αντιπλημμυρικών έργων την εγκατάλειψη εν έτη 2017 των ανθρώπων στο έλεος των καιρικών φαινομένων την ίδια ώρα που κάποιοι πανηγυρίζουν ότι η "ανάπτυξη" ήρθε, οι μικρομεσαίοι αγρότες λοιπόν που παλεύουν για την επιβίωσή τους ενάντια σε χαράτσια παλιά και νέα, ενάντια στους νομούς της αγοράς που επιβάλουν τις χαμηλές τιμές στα προϊόντα τους και που το κόστος παραγωγής είναι στα ύψη, είδαν και τις περιουσίες τους να καταστρέφονται και την παραγωγή τους να χάνεται σε λίγες ώρες νεροποντής.


Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοιου είδους καταστροφές στο νομό, υπήρχαν και τα προηγούμενα χρόνια χωρίς στην ουσίας να έχουν αποζημιωθεί αγροτοκτηνοτρόφοι αφού απέναντί τους βρίσκουν τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ που λειτουργεί με βάση την ανταποδοτικότητα που δεν αποζημιώνει άμεσα και στο ύψος των ζημιών.

Και τούτη η μεγάλη καταστροφή αποδεικνύει ότι οι θεομηνίες δεν είναι χωρίς ανθρώπινη ευθύνη, ούτε χτυπούν όλους το ίδιο, αλλά έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στους φτωχούς και τους αδύναμους, όπως είναι οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα που ζουν σε υποβαθμισμένες περιοχές των πόλεων και στα χωριά.

Η ευθύνη ανήκει στις κεντρική και στην τοπική διοίκηση στη χώρας που, έχοντας άλλες προτεραιότητες και υπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα, δεν προγραμματίζουν και δεν υλοποιούν τα αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας. Το αποτέλεσμα είναι τα σπίτια μας, τα μικρομάγαζά μας, οι αγροτικές καλλιέργειες και τα ζώα μας να πνίγονται και κόποι μιας ζωής να χάνονται.

Αν τα χοντρά λεφτά που δίνονται από τις κυβερνήσεις, τις Περιφέρειες και τους Δήμους σε μεγαλοεργολάβους και διάφορους άλλους “αετονύχηδες” οι οποίοι “επενδύουν” με αποκλειστικό στόχο να βγάλουν όσο το δυνατόν περισσότερα κέρδη, χρησιμοποιούνταν για να γίνουν οι απαραίτητες αντιπλημμυρικές υποδομές στις πόλεις καις τα χωριά που η ζει η φτωχολογιά, οι κίνδυνοι από θεομηνίες αυτού του είδους θα ήταν λιγότεροι.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

-ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΣΕ ΖΩΙΚΟ ΚEΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

-ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ

- ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΛΓΑ, ΕΛΓΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΝΕΙ ΣΤΟ 100% ΦΥΤΙΚΗ-ΖΩΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

-ΜΗ ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΣΤΑ Κ.Ο.Ε (ΠΡΩΗΝ ΠΣΕΑ)

-ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...