ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

ΑΧΑΙΑ..ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ.

Αποτέλεσμα εικόνας για αρωματικα φυτα

Την υψηλή αξία των ελληνικών αρωματικών και φαρμακευτικών βοτάνων προωθεί δεκαμελής ομάδα παραγωγών από την Αχαΐα.

Καλλιεργεί και παράγει βότανα σε συνθήκες πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας, ενώ λειτουργεί ως πλήρης καθετοποιημένη μονάδα διαχείρισης άριστης ποιότητας πολλαπλασιαστικού υλικού. Η ποικιλία των ΑΦΦ καλλιεργείται όσο το δυνατόν πιο κοντά στις φυσικές συνθήκες που επικρατούν στο ήπιο μεσογειακό περιβάλλον της Δυτικής Ελλάδας.


Η παραγωγή με γενεαλογικό διαβατήριο είναι μια νέα και καινοτόμος ιδέα μέσα στην ελληνική αγροτική κοινότητα, η οποία έχει σημαντικές οικονομικές δυνατότητες τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Μέσω επιστημονικής ανάλυσης των γενετικών χαρακτηριστικών αυτοφυών φυτών της περιοχής, η ομάδα «Βότανα Πελοποννήσου»σκοπεύει να φέρει στην αγορά πολλαπλασιαστικό υλικό και φυτά με έγκυρο, επώνυμο, πιστοποιημένο γενετικό διαβατήριο.

Στοχεύει στην καλλιέργεια και παραγωγή υψηλής ποιότητας πολλαπλασιαστικού υλικού και εκτεταμένες μητρικές φυτείες, ώστε να εξασφαλιστούν οι υψηλές αποδόσεις στα ποιοτικά και ωφέλιμα χαρακτηριστικά των αυτοφυών φυτών της ελληνικής φύσης.
Θεματικό Πάρκο

Η ομάδα παραγωγών συνεργάζεται με το θεματικό πάρκο «Fiera Menso», που βρίσκεται στα Καμίνια Αχαΐας, με σκοπό να υλοποιήσει διάφορες δραστηριότητες ως προς την προώθηση και την ενημέρωση για τις καινοτόμες εναλλακτικές καλλιέργειες στα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά.

Οι επισκέπτες, κατά τη διάρκεια ξενάγησης, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τηνιστορία, τις χρήσεις και τις ιδιότητες των φαρμακευτικών βοτάνων, καθώς και για τις καλλιεργητικές πρακτικές και τον τρόπο παρασκευής προϊόντων. Επίσης, θα μπορούν να δοκιμάσουν ένα δροσερό ή ζεστό ρόφημα από βότανα της ομάδας και να προμηθευτούν διάφορα σκευάσματα για γαστρονομική ή καλλυντική χρήση.
Εξαιρετικής ποιότητας

Τα «Βότανα Πελοποννήσου» ήταν μία από τις 18 ομάδες που συμμετείχαν στο Agrifood Masterclass on Entrepreneurship για νεοφυείς επιχειρήσεις, που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο καιρό στην Πάτρα. Αξίζει να επισημάνουμε ότι η διεθνής αγορά των ΑΦΦ και εξειδικευμένων παραδοσιακών κηπευτικών ξεπερνά παγκοσμίως τα 30 δισ. ευρώ τζίρου ετησίως. 


Τα ελληνικά αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά θεωρούνται εξαιρετικής ποιότητας, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς τους σε αιθέρια έλαια και γενικά λόγω των οργανοληπτικών ιδιοτήτων τους. 

Κατά συνέπεια, έχουν σημαντική δυνατότητα ανταγωνιστικότητας έναντι των αντίστοιχων φυτών από χώρες όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Τυνησία και το Ισραήλ.
.ypaithros.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...