ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

ΔΥΟ ΒΑΣΙΛΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗ 2 ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ ΓΙΑ ΜΕΛΙΑ ΣΤΟ ΠΕΥΚΟ.BEE ZEUS

Αποτέλεσμα εικόνας για BEEZEUS

Φέτος δοκιμαστικά σε μικρό αριθμό στη νομή των πεύκων βάλαμε παραφυάδες - μελίσσια δυναμικότητας 8 - 10 οι μισές και 6 - 8 οι άλλες μισές τα οποία ενώθηκαν τα ποιο δυνατά με τα αδύνατα μέσο διαφράγματος , τα μισά με μονό διάφραγμα και τα άλλα μισά με διπλό , μπήκαν το ένα πάνω στο άλλο και παρέμειναν και οι δυο βασίλισσες.

Ο σκοπός της δοκιμής ήταν για να δούμε αν ένας τέτοιος χειρισμός θα είχε μεγαλύτερη απόδοση σε μέλια από αντίστοιχα 2 μελίσσια που δεν θα ενώναμε ίδιας δυναμικότητας με προοπτική του χειρισμού αν θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε με αυτόν των τρόπο μελίσσια που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα τα βάζαμε στη νομή ( μικρά μελίσσια ) . 

Oι λεπτομέρειες φαίνονται στο βίντεο και αναφέρουμε κάποια πράγματα.
Ασφαλές συμπεράσματα δεν μπορούμε να πούμε αυτό που παρατηρήσαμε όμως σε μια δύσκολη χρονιά του πεύκου ότι κατά μέσο όρο τα μέλια ήταν ίδια ίσως και λιγότερα από αντίστοιχα μελίσσια ίδιας δυναμικότητας που δούλευαν ανεξάρτητα. Τα μελίσσια μετά τα πεύκα χωρίστηκαν και πάλι σε δυο ανεξάρτητα μελίσσια μάνες δεν χάθηκαν πουθενά. Στα μελίσσια με διπλό διάφραγμα παρατηρήθηκε εξ αρχής ότι ο πληθυσμός τραβήχτηκε κάτω και γρήγορα μπλόκαραν τη γονοφωλια με μέλια και στο πάνω όροφο δυσκολεύτηκαν εξ αρχής ενώ αργότερα άρχισαν να τοποθετούν και εκεί το διπλό διάφραγμα τοποθετήθηκε με σκοπό την καλύτερη προστασία των βασιλισσών φάνηκε όμως ότι και στο μονό δεν συναντήσαμε πρόβλημα δηλαδή και στο μονό δεν υπήρχε πρόβλημα στης βασίλισσες. Στο μονό διάφραγμα οι πληθυσμοί ισο μοιραστηκαν όπως και τα μέλια και στης δυο περιπτώσεις δεν υπήρχε είσοδος επάνω από το διάφραγμα.
Τώρα τα μελίσσια που χωρίστηκαν μετά το πεύκο έχουν μια διαφορά δυναμικότητας με μικρότερο το πάνω άλλα ικανά για διαχείμαση οι δοκιμές ίσως θα συνεχιστούν και την επόμενη χρονιά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...