ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

ΙΤΑΛΙΑ..ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΗΡΑΣΙΑ.

Αποτέλεσμα εικόνας για produzione di miele in Italia, dalla siccità

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η παραγωγή μελιού στην Ιταλία, από την ξηρασία που έχει πλήξει κυρίως τις περιοχές στον Βορρά. Οι τιμές υπολογίζεται ότι έχουν αυξηθεί, κατά 15%, σε σχέση με το 2016, ενώ η παραγωγή αναμένεται να είναι από τις χαμηλότερες στην ιστορία της χώρας, σύμφωνα με την Κοινοπραξία Ιταλών Μελισσοκόμων - CONAPI. Υπολογίζεται ότι πάνω από 20.000 μελισσοκόμοι της χώρας, θα δουν τα εισοδήματά τους να σημειώνουν σημαντικές απώλειες κατά την φετινή χρονιά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παραγωγή μελιού ακακίας, που είναι ιδιαιτέρα δημοφιλές στη γειτονική χώρα, παρουσιάζει φέτος σημαντικά προβλήματα. Συγκεκριμένα η παραγωγή από 275 χιλιάδες κιλά που ήταν το 2016, εκτιμάται ότι το 2017 θα φτάσεις στα 198 χιλιάδες κιλά, παρουσιάζοντας μείωση σε ποσοστό -30%.

Πάντως, σε δηλώσεις του προέδρου της CONAPI, Salvatore Anzalone, τονίζει ότι είναι θετικό ότι στην Ιταλία, όπως στην Ελλάδα και την Κύπρο, γίνεται υποχρεωτική αναφορά της προέλευσης του προϊόντος, γεγονός που πιστεύουν οι παράγοντες της αγοράς ότι τουλάχιστον στην παρούσα συγκυρία θα εξυπηρετήσει στην διατήρηση των τιμών και στην αποφυγή φαινομένων «ιταλοποίησης», με τη διοχέτευση στην αγορά νοθευμένων προϊόντων με εισαγόμενα από άλλες χώρες μέλια, λόγω των προβλημάτων στην ιταλική παραγωγή.

Στην ΕΕ (στοιχεία Eurostat - 2015) η χώρα με τη μεγαλύτερη παραγωγή είναι η Ρουμανία (35.000 τόνοι), με την Ισπανία να ακολουθεί (32.200 τόνοι), στην τρίτη θέση την Ουγγαρία (30.700 τόνοι), τη Γερμανία να κατατάσσεται τέταρτη (23.400 τόνοι) και την Ιταλία (23.000 τόνοι) να συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα των χωρών με τη μεγαλύτερη παραγωγή μελιού. Στην έκτη θέση είναι η Ελλάδα με περίπου 22.500 τόνους παραγωγή.
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...