ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΛΙΣΣΩΝ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ.

bee_hospital_01

Η διαταραχή κατάρρευσης αποικιών (CCD) συμβαίνει όταν οι  μέλισσες εξαφανίζονται και αφήνουν πίσω τη βασίλισσα και τα τρόφιμά τους. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι αιτίες του CCD ειναι από τη χρήση φυτοφαρμάκων μέχρι τα ακάρεα Varroa. Σχεδιασμένο ως ένα ευρέως διαδεδομένο σύστημα εξοικονόμησης μελισσών, το Νοσοκομείο Bee στοχεύει στην καταπολέμηση αυτών των προβλημάτων καθώς και στη συλλογή δεδομένων για να λαμβάνει τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με το τι μπορεί να γίνει περισσότερο.

Το πρώτο στρώμα προστασίας των μελισσών προστατεύει τα παρασιτοκτόνα με τη μορφή ενός σταθμού συμπλήρωσης που παρέχει στις μέλισσες προβιοτικά και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να αφομοιώσουν και να επεξεργαστούν τα φυτοφάρμακα, ώστε να παραμείνουν υγιείς.

Το δεύτερο δέντρο προστατεύει απο τα ακάρεα Varroa (υπεύθυνα για τη μετάδοση των ασθενειών που σκοτώνουν τα μελισσια) συνδέοντας μια χημική ουσία τη μέλισσα που σκοτώνει τα ακάρεα κατά την επαφή. Αναμειγνύονται σε ένα ελκυστικό σιρόπι, οι μέλισσες θα προστατεύονται στιγμιαία ενώ θα τρέφονται.

Τέλος, μια εξειδικευμένη συσκευή ανίχνευσης μέλισσας παρακολουθεί το σύστημα ενώ μετράει τους πληθυσμούς των μελισσών και παρακολουθεί την κίνηση τους.Αυτό παρέχει στους επιστήμονες πολύτιμα δεδομένα όσον αφορά τις βέλτιστες ευημερούσες συνθήκες, τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που οδηγούν σε προβλήματα και τα πρότυπα παρακμής / ανάπτυξης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κοινού για να κάνουν τις μέλισσες υγιείς!

                    
bee_hospital_02

             bee_hospital_04
yankodesign.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...