ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

Ενημερώθηκαν για το Εθνικό Πρόγραμμα Μελισσοκομίας


Για το Εθνικό Πρόγραμμα Μελισσοκομίας και το πώς θα αξιοποιηθούν οι επιδοτήσεις και οι δράσεις του και για τις απώλειες μελισσών και τις απώλειες παραγωγής ενημερώθηκαν οι μελισσοκόμοι στο πλαίσιο ημερίδας που διοργάνωσε ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Λάρισας και το Μελισσοκομικό Κέντρο Λάρισας. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην ισόγεια αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας, με τη συμμετοχή περισσότερων των 150 μελισσοκόμων.


Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας, Δημήτρης Αδάμ, ο οποίος καλωσόρισε τους μελισσοκόμους και δήλωσε τη διάθεση και τη διαθεσιμότητα του Επιμελητηρίου να στηρίξει την μελισσοκομία της Λάρισας, με παροχή πληροφόρησης και διασύνδεσης, τη συμμετοχή μελισσοκόμων στις εκδηλώσεις του Επιμελητηρίου, ακόμη και στη διοίκηση του Επιμελητηρίου, με ένα νέο αγροτικό τμήμα.

Ο κ. Καλαπούτης παρουσίασε σύντομα το Κέντρο Μελισσοκομίας Λάρισας, που φιλοξενείται στο γραφείο της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος. Οι εργαζόμενες στο γραφείο της ΟΜΣΕ, γεωπόνος Αγλαΐα Κοντοθανάση, και η κτηνίατρος Αικατερίνη Καρατάσου στελεχώνουν πλέον το ΚΜ Λάρισας, συνεχίζοντας να παρέχουν τεχνική κι επιστημονική στήριξη στους μελισσοκόμους. Από φέτος μάλιστα υλοποιούν τις επιδοτούμενες δράσεις του Εθνικού Προγράμματος Μελισσοκομίας για τον νομό Λάρισας.

Στη συνέχεια οι μελισσοκόμοι ενημερώθηκαν από την κ. Καρατάσου για το Εθνικό Πρόγραμμα Μελισσοκομίας, τις δράσεις του, τις επιδοτήσεις του και τις προϋποθέσεις συμμετοχής. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αναγκαία υποβολή δήλωσης διαχείμασης από όλους τους μελισσοκόμους και όχι μόνο τους συμμετέχοντες στις επιδοτούμενες δράσεις, καθώς μέσω των δηλώσεων συγκεντρώνεται ο αριθμός των μελισσοσμηνών της χώρας βάσει του οποίου κατανέμονται τα κονδύλια του προγράμματος στην Ελλάδα. «Λιγότερα μελίσσια σημαίνουν λιγότερα χρήματα για την ελληνική μελισσοκομία», εξήγησε η κ. Καρατάσου.

Για υποβολή δήλωσης διαχείμασης οι μελισσοκόμοι μπορούν να απευθύνονται στη ΔΑΟΚ Λάρισας, Θεοφράστου 27, τηλ: 2413 511213 κ. Ζιωγάκης Αλέξανδρος και στο Κέντρο Μελισσοκομίας Λάρισας, Κούμα 4, τηλ. 2410-533366. Στο Κέντρο Μελισσοκομίας Λάρισας υποβάλλονται οι αιτήσεις συμμετοχής στις δράσεις 3.1 «Αντικατάσταση κυψελών» και 3.2 «Οικονομική Στήριξη της Νομαδικής Μελισσοκομίας». Υπενθυμίζουμε ότι καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων διαχείμασης και των αιτήσεων συμμετοχής στις επιδοτούμενες δράσεις 3.1 και 3.2 είναι η 20ή Ιανουαρίου 2018.

Η κ. Καρατάσου απάντησε σε πάρα πολλές ερωτήσεις των μελισσοκόμων για μια σειρά θεμάτων μελισσοκομικού ενδιαφέροντος, όπως οι απώλειες μελισσιών, η καταπολέμηση ασθενειών, οι απώλειες παραγωγής, η διατροφή των μελισσών κ.α., με τη συζήτηση να συνεχίζεται για περισσότερο από δυόμισι ώρες και να λήγει με την υπόσχεση του προέδρου του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λάρισας, κ. Κώστα Καλαπούτη, ότι θα επαναληφθεί σύντομα η εκδήλωση και στη Λάρισα αλλά και στην επαρχία Φαρσάλων.

Τέλος ο κ. Καλαπούτης προέτρεψε τους μελισσοκόμους να αξιοποιήσουν το Κέντρο Μελισσοκομίας Λάρισας, εκμεταλλευόμενοι τις γνώσεις του εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού που το στελεχώνει.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ν. Λάρισας για το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επαγγελματικής Μελισσοκομίας που θα διεξαχθεί στις 4-5 Νοεμβρίου, έχει ναυλώσει λεωφορείο για την επίσκεψη και παρακολούθηση του συνεδρίου. Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή στο γραφείο του συλλόγου (κάθε Τετάρτη) ή στο THESSALOS TOURS 2410-257100 και 2410-534848. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 20 ευρώ, ενώ η είσοδος στο συνέδριο, δωρεάν.
eleftheria.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...