ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΑΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΒΟΛ.Ένα βήµα πριν την οριστικοποίηση της συµφωνίας συνεργασίας βρίσκεται η ΕΒΟΛ µε τουρκικό επενδυτικό σχήµα για εξαγωγές αρωµατικών φυτών. Μία ακόµη συνάντηση αυτή τη φορά στην Ξάνθη είχαν την περασµένη Παρασκευή 13 Οκτωβρίου ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισµού Βόλου Νικήτας Πρίντζος και ο αντιπρόεδρος Ιωάννης Συρταδιώτης και ο πρόεδρος της ΣΑΣΟΕΕ και γενικός διευθυντής της ΣΕΚΕ Αλέξανδρος Κοντός µε εκπροσώπους και διευθυντικά στελέχη τούρκικου οµίλου που συγκαταλέγεται µεταξύ των πρώτων στον κόσµο στις εξαγωγές αρωµατικών φυτών.

Κατά τη συζήτηση αναπτύχθηκαν θέµατα παραγωγικής διαδικασίας και εµπορικού τοµέα, µε στόχο:

Να δηµιουργηθεί µονάδα συσκευασίας και επεξεργασίας αρωµατικών φυτών (ρίγανη, τσάι, χαµοµήλι, φασκόµηλο, λεβάντα) καθώς και συσκευασία οσπρίων, βοτάνων και οπωροκηπευτικών.
Η µονάδα αυτή θα έχει αποκλειστικά και µόνο εξαγωγικό χαρακτήρα και στο εταιρικό σχήµα θα συµµετέχουν ο Αγροτικός Συνεταιρισµός Βόλου, επιδιώκοντας την ανάπτυξη της παραγωγής των εν λόγω προϊόντων στη Θεσσαλία και η ΣΕΚΕ, µε αντίστοιχο ρόλο στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Σε δηλώσεις του στην Agrenda ο κ. Πρίντζος ανέφερε ότι µένουν να διευκρινιστούν κάποιες λεπτοµέρειες, ώστε να οριστικοποιηθεί η συµφωνία συνεργασίας, η οποία εκτιµά πως θα βοηθήσει σε πολύ µεγάλο βαθµό στην αναδιάρθρωση των καλλιεργειών και στην µεταποίηση αγροτικών προϊόντων προστιθέµενης αξίας. 

Σύµφωνα µε τις πληροφορίες συζητήσεις γίνονται εδώ και λίγους µήνες µε µεγάλη αλυσίδα, ενώ επαφές έχουν γίνει µε εταιρεία διανοµής προϊόντων (σε 1.000 φαρµακεία της Αττικής) αλλά και µε την εξαγωγική SUNEL, που δραστηριοποιείται τόσο στα Βαλκάνια όσο και στη Μέση Ανατολή και εδρεύει στη Σµύρνη, της οποίας µία από τις πολλές δραστηριότητες της είναι η εµπορία των εν λόγω προϊόντων σε όλο τον κόσµο.
Αγροτικα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...