ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

1ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕΛΙΟΥ ΑΠΟ 27-29 ΟΚΤ.

Αποτέλεσμα εικόνας για Το πρώτο παγκύπριο φεστιβάλ μελιού

Το πρώτο παγκύπριο φεστιβάλ μελιού είναι γεγονός! Πραγματοποιείται το επόμενο Σαββατοκύριακο και συγκεκριμένα από 27, 28 και 29 Οκτωβρίου στο ορεινό χωριό Καλοπαναγιώτης.

Το φεστιβάλ αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για την πιο γλυκιά φθινοπωρινή εξόρμηση στον όμορφο Καλοπαναγιώτη. Ένα τριήμερο γεμάτο από μέλι αλλά και πλούσιες εκδηλώσεις για να μάθετε περισσότερα για το μέλι αλλά και να περάστε όμορφα.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, στις διαλέξεις που θα γίνουν τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, οι λάτρεις του μελιού θα μάθουν για τη διατροφική αξία του μελιού, για τη σχέση της μακροβιότητας και των προϊόντων της κυψέλης, για τις θεραπευτικές δράσεις του μελιού, για την ποιότητα και ασφάλεια του κυπριακού μελιού, αλλά και για την θεραπευτική αξία του στην κοσμετολογία.

Την ίδια ώρα στα περίπτερα που θα λειτουργούν, θα μπορείτε να δοκιμάστε αλλά και να προμηθευτείτε μέλι και άλλα προϊόντα κυψέλης όπως γύρη ή παράγωγα όπως καλλυντικά από μέλι και κερί της μέλισσας, στα περίπτερα τα οποία θα λειτουργούν στους χώρους του φεστιβάλ.

Βεβαίως μην χάσετε τις παράλληλες εκδηλώσεις.

Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν ειδικά προγράμματα για παιδιά καθώς και θέατρο σκιών με θέμα «Ο Καραγκιόζης μελισσοκόμος».

Θα γίνεται επίδειξη παρασκευής κεραλοιφών και σαπουνιών, ενώ στο υπερσύγχρονο Μυριανθούσα Spa θα γίνονται ξεναγήσεις και θεραπείες οι οποίες απαιτούν ραντεβού.

Σε όλους τους χώρους εστίασης και καφενεία, στα μενού θα περιλαμβάνονται εδέσματα με προϊόντα κυψέλης. Θα γίνουν επίσης επιδείξεις για την παρασκευή εδεσμάτων, κοκτέιλ και συνοδευτικών με μέλι.

Το φεστιβάλ διοργανώνουν ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μελισσοκόμων σε συνεργασία με την κοινότητα Καλοπαναγιώτη, την Αναπτυξιακή Εταιρεία Τροόδους, την Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης Τροόδους και το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο.

Οι διαλέξεις θα γίνουν από την Πανεπιστημιακή ομάδα του Τμήματος Μελισσοκομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον καταξιωμένο συμπατριώτη μας καθηγητή κ. Ανδρέα Θρασυβούλου και τον ιατρό Δρ. Μάριο Χριστοφίνη.

politis.com.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...