ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ WWF.

Αποτέλεσμα εικόνας για wwf

Η οικονομική κρίση που έχει επηρεάσει και τον μηχανισμό δασοπροστασίας και το αποδυναμωμένο Πυροσβεστικό Σώμα που θα στερηθεί φέτος γύρω στους 700 πυροσβέστες, είναι για την περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς επιδρούν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.


Υπολογίζεται ότι μόνο 50% των αναγκών για έργα αντιπυρικής προστασίας καλύπτεται από τις Δασικές Υπηρεσίες που τα υλοποιούν. Επιπλέον, κατά την περιβαλλοντική οργάνωση, τρία χρόνια από τη θέσπιση του σχετικού νόμου (4249/2014) δεν έχουν γίνει ακόμη οι απαραίτητες ενέργειες για την πλήρη επιχειρησιακή αξιοποίηση χιλιάδων εθελοντών δασοπυροσβεστών.


Σύμφωνα με στελέχη της οργάνωσης, παρήγορο είναι ότι φέτος γίνεται προσπάθεια από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την ανανέωση του Μητρώου Εθελοντών.

Οι επιστήμονες της WWF Ελλάς πιστεύουν ότι ο μηχανισμός δασοπροστασίας της χώρας οφείλει να αλλάξει τη φιλοσοφία του από την καταστολή στην πρόληψη. Αμεση έναρξη διαλόγου για την αναμόρφωση του συστήματος δασοπροστασίας με στόχο τη βελτίωση του συντονισμού των αρμόδιων φορέων αλλά και διαχείριση της καύσιμης ύλης σε δάση και δασικές εκτάσεις είναι μερικά από τα μέτρα που προτείνει η οργάνωση. Παράλληλα, η πλήρης εφαρμογή της εθνικής στρατηγικής για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή με συγκεκριμένες δράσεις και έργα, που αφορούν κυρίως την προσαρμογή των ελληνικών δασικών οικοσυστημάτων στα νέα «καυτά» δεδομένα, πρέπει να είναι ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων.

«Δασικές πυρκαγιές, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα στην Ελλάδα. Το μεγάλο στοίχημα για εμάς είναι πώς θα καταφέρουμε να μειώσουμε τον αριθμό και την έντασή τους, γιατρεύοντας τις χρόνιες ελλείψεις που ταλαιπωρούν το σύστημα δασοπροστασίας της χώρας μας» επισημαίνει ο συντονιστής τοπικών δράσεων του WWF Ελλάς Ηλίας Τζηρίτης.
dimokratiki.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...