ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ... ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Την πρώτη τους συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ιωάννη Τσιρώνη, είχαν την περασμένη Τετάρτη μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ) και εκπρόσωποι τοπικών ενώσεων νέων αγροτών, όπου είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τα θέματα που τους απασχολούν.

Οι εκπρόσωποι των νέων αγροτών ενημέρωσαν τον υπουργό για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους εξαιτίας των υψηλού κόστους παραγωγής, της μεγάλης φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών που καλούνται να 

υποβάλλουν, ενώ στάθηκαν ιδιαίτερα στο θέμα των αδειών για τις σταυλικές εγκαταστάσεις και τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται λόγω της δαιδαλώδους γραφειοκρατίας.

Παράλληλα συζητήθηκαν και θέματα που έχουν σχέση με τη βιολογική γεωργία και το τρέχον υπό διαμόρφωση πρόγραμμα στο οποίο όπως είπε ο υπουργός οι νέοι αγρότες θα έχουν περισσότερα μόρια.

Αναφορά έγινε για τα σχέδια βελτίωσης και για την αναγκαιότητα σύνδεσής τους με τραπεζική χρηματοδότηση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι νέοι αγρότες δεν θα μπορέσουν να πετύχουν τους στόχους τους.

Ο κ. Τσιρώνης ανέφερε πως το υπουργείο βρίσκεται σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων προκειμένου να βρεθεί λύση στο μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης ρευστότητας.

Παρόντες στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, ήταν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ο ειδικός γραμματέας της Π.Ε.Ν.Α. Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος, εκπρόσωποι της Ένωσης Νέων Αγροτών Ηλείας Ιωάννης Αλεξόπουλος, Καρδίτσας Χρυσόστομος Νταντάμης και Γιώργος Κορομπίλιας και Αιτωλοακαρνανίας Χρήστος Καπελιέρης.

Οι νέοι αγρότες τόνισαν και την αναγκαιότητα άμεσης καταβολής του πριμ πρώτης εγκατάστασης στους δικαιούχους για να μπορέσει να έχει το πρόγραμμα τα επιθυμητά αποτελέσματα, ενώ ζήτησαν να επιδοτείται η αγορά γης των νέων που θέλουν να δημιουργήσουν κτηριακές υποδομές και σταύλους.

Σε επόμενη συνάντηση τους με τον κ. Τσιρώνη, οι εκπρόσωποι της Π.Ε.Ν.Α. θα καταθέσουν το υπόμνημά τους με λεπτομερή καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, αλλά και των λύσεων που προτείνουν.

Ο πρόεδρος της Π.Ε.Ν.Α. προσκάλεσε τον υπουργό να παρευρεθεί στο 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών που θα πραγματοποιηθεί φέτος στα Χανιά της Κρήτης και συγκεκριμένα στο χώρο του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου, από τις 7 έως τις 10 Σεπτεμβρίου, με θέμα την ελαιουργία και την κτηνοτροφία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...