ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ (ΙΣΩΣ) ΤΑ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ.

Αποτέλεσμα εικόνας για προβιοτικα

Σε μια νέα μελέτη από το Lawson Ινστιτούτου Ερευνών Υγείας (Lawson) και Western University, οι ερευνητές έχουν δείξει ότι τα προβιοτικά μπορεί ενδεχομένως,να προστατεψουν τις μελισσες από τις τοξικές επιδράσεις των φυτοφαρμάκων.

Οι μέλισσες είναι ζωτικής σημασίας για τη γεωργία, καθώς γονιμοποιούν περίπου 35 τοις εκατό του παγκόσμιου καλλιεργειών τροφίμων, συμβάλλοντας κατ 'εκτίμηση 4.39 $ δις ετησίως για την καναδική οικονομία. Τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται σήμερα για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης των καλλιεργειών, αλλά τα πιο κοινά φυτοφάρμακα, νεονικοτινοειδών εντομοκτόνων, είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην αποικία διαταραχή κατάρρευσης που σκοτώνει τους πληθυσμούς μελισσών.

«Η εξαφάνιση των μελισσών θα ήταν καταστροφική για την ανθρωπότητα. Ένα επίκαιρο δίλημμα στον τομέα της γεωργίας είναι πώς να αποτρέψει μέλισσας πτώση, ενώ το μετριασμό των ζημιών των καλλιεργειών», λέει ο δρ Γκρέγκορ Reid, διευθυντής του Καναδικού Κέντρου Ανθρωπίνων microbiome και προβιοτικά έρευνα σε Lawson, και Καθηγητής Schulich Σχολής Western της Ιατρικής. «Θέλαμε να δούμε αν προβιοτικά μπορεί να αντιμετωπίσουν τις τοξικές επιδράσεις των φυτοφαρμάκων.»

Η μελέτη διεξήχθη από τους εκπαιδευόμενους Brendan Daisley και Mark Trinder στο εργαστήριο Δρ Reid στο Νοσοκομείο του Αγίου Ιωσήφ στο Λονδίνο. Οι ερευνητές που χρησιμοποιούνται μύγες των φρούτων ως γνωστό μοντέλο για τη μελέτη της τοξικότητας των φυτοφαρμάκων στις μέλισσες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...