ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Σάββατο 22 Απριλίου 2017

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΡΑΝΤΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΜΕΛΙ ..ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ Κ.ΘΑΝΟΣ.

Αποτέλεσμα εικόνας για Κ.ΘΑΝΟΣ.ΜΕΛΙ ΛΗΘΑΙΟΝ

Με την παραγωγή του μελιού να βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, οι μελισσοκόμοι των Τρικάλων για ακόμη μια φορά, απευθύνονται στους καλλιεργητές καλώντας τους να περιορίσουν τα ραντίσματά τους, κατά τις ώρες που ορίζει ο κανονισμός.

Με την παραγωγή του μελιού να βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, οι μελισσοκόμοι των Τρικάλων για ακόμη μια φορά, απευθύνονται στους καλλιεργητές καλώντας τους να περιορίσουν τα ραντίσματά τους, κατά τις ώρες που ορίζει ο κανονισμός.

 Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Κώστας Θάνος, πρόκειται για μια νοοτροπία που όχι μόνο καταστρέφει τα μελίσσια της περιοχής, αλλά και τις ίδιες τις καλλιέργειες, αφού χωρίς τη μέλισσα δεν θα έχουν και την αντίστοιχη καρποφορία.

«Δυστυχώς κάθε φορά αντιμετωπίζουμε το ίδιο πρόβλημα. Ευτυχώς, νέοι άνθρωποι που έχουν ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια να ασχολούνται με την καλλιέργεια της γης, φαίνεται να έχουν μια άλλη παιδεία και να βελτιώνουν με τη στάση τους σημαντικά την κατάσταση. Όμως ένα μεγάλο ποσοστό αγροτών, συνεχίζει να μην ακολουθεί τον κανονισμό σε ότι αφορά τα ραντίσματα», τονίζει ο πρόεδρος.

Από την άλλη, αντιμετωπίζουν και το πρόβλημα των κλοπών.
 Αποτέλεσμα, να προβαίνουν στην εγκατάσταση συστημάτων παρακολούθησης ώστε να εντοπίζονται όσοι κλέβουν κυψέλες, δίνοντας ακόμη ένα πλήγμα στους παραγωγούς. 

Όπως αναφέρει ο κ. Θάνος, και στις δύο περιπτώσεις, οι έλεγχοι είναι είτε αδύνατοι είτε ανύπαρκτοι, κάτι που κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη διαδικασία παραγωγής. Κάτι αντίστοιχο γίνεται και με τη παράνομη διάθεση μελιού χωρίς παραστατικά και εγγυήσεις ασφάλειας για τους καταναλωτές και σε πολλές περιπτώσεις, χωρίς καν να υπάρχει όφελος από την τιμή που διατίθεται το μέλι ανά κιλό. «Θα πρέπει και οι καταναλωτές συνειδητά να επιλέγουν παραγωγούς νόμιμους για την αγορά μελιού, και σε καμία περίπτωση, να μην εμπιστεύονται μέλι που δεν καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις της παραγωγής» επισημαίνει ο κ. Θάνος.
e-erevna.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...