ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΚΥΨΕΛΗ ΤΟΥ Lorenzo Langstroth.

Μια απεικόνιση της κυψέλης Langstroth από το βιβλίο του, The Hive και το Honey Bee.  Ευγενική προσφορά του: Walter Havinghurst Ειδικών Συλλογών της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι
Πριν ο Lorenzo Langstroth εφηύρε κινητό πλαισιο στην κυψέλη, οι μέλισσες κρατήθηκαν σε καλάθια από άχυρο που ονομάζεται skeps. Η μέθοδος αυτή είχε πολλα προβληματα,οπως να δει ο μελισσοκομος τις ασθενειες των μελισσων μεσα, αλλά το πιο σημαντικό ένας μελισσοκόμος δεν μπορούσε να ελέγξει την παραγωγής της κυψέλης του. Η παραδοσιακή πρακτική ήταν να σκοτώσουν τις μέλισσες κάθε φθινόπωρο, προκειμένου να μαζέψουν το μέλι τους. Την 5η, Οκτωβρίου 1952 Langstroth έλαβε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την κυψέλη του (Lach).

Σχετικά με Hive Langstroth

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κυψέλης Langstroth ήταν οτι χωρίζονται σε 2 διαμερίσματα. Το κάτω διαμέρισμα λειτούργησε για τη διατροφή των μελισσών.

 Το ανώτερο είχε αφαιρούμενα πλαίσια για εύκολη συγκομιδή του μελιού (Lach). 
Στο κεφάλαιο επτά του βιβλίου του, Langstroth απαριθμεί πολλούς άλλους λόγους για τους οποίους κυψέλη του λειτουργεί καλύτερα. 
 


Μια απεικόνιση ενός άνδρα που χρησιμοποιεί την κινητη κυψέλη πλαίσιο από το βιβλίο Langstroth της κυψέλης.
Η Κυψέλη Langstroth  καθιστά εύκολο να διαχειριστεί καποιος τις μέλισσες λόγω του γεγονότος ότι μπορεί να μεταφερθεί με ασφάλεια και λόγω της απλοϊκό σχεδιασμό του. Όλα τα μέρη της κυψέλης Langstroth μπορούν να βγουνε έξω για να καθαριστεί επισκευαστεί εάν είναι απαραίτητο. 
Είναι απλη στην κατασκευή και τη συντήρηση αυτης της κυψέλης. 
Ο Langstroth ήθελε την κυψέλη του να είναι τακτοποιημένη και ελκυστική και να είναι φθηνη για να αγοράσει ενας μελισσοκομος και να διατηρήσει μεγαλο αριθμο μελισσων. 
Το κύριο όφελος της κυψέλης Langstroth είναι ότι ο μελισσοκόμος μπορεί εύκολα να κανει συγκομιδή μελιού σε μεγάλες ποσότητες χωρίς να βλάψει τις μέλισσες (Langstroth). Μια λεπτομερής εικόνα της κυψέλης Langstroth του
Written By: Maggie Durrin
Sources:
Edward L. Lach, Jr. Langstroth, Lorenzo Lorraine, Inventors, Apiarists.
Oxford University Press, 2001. American National Biography Online. Web. 23 Apr. 2013.

Langstroth, Lorenzo. Hive and the Honeybee. 1st ed. Hopkins, Bridgman &

Company, 1853. 143-72. Print.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...