ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ 2017 ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ- ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ.

Από το 2017 και μετά θα αρχίσει να καταλαβαίνει ο αγρότης τις επιπτώσεις της συμφωνίας με τους εταίρους, υποστήριξε με δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου. Αναγνώρισε ότι οι επιπτώσεις στο κομμάτι της φορολόγησης του αγροτικού εισοδήματος είναι πάρα πολύ οδυνηρές αλλά σημείωσε ότι η συμφωνία αφήνει ανοιχτό το θέμα του προσδιορισμού του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη. Ξεκαθάρισε ότι 

η φορολόγηση των αγροτών δεν ήταν στα προαπαιτούμενα της 22ας Ιουλίου και πως η εφαρμογή της εξομοίωσης της φορολογικής αντιμετώπισης του αγρότη με τους ελεύθερους επαγγελματίες ξεκινά από 1/1/2016 με σταδιακή ολοκλήρωση το 2017. Αναφορικά με τη φορολογία των αγροτών, από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για καταστροφικά μέτρα, αφήνοντας «ανοιχτό» το ενδεχόμενο καταψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου.

«Μπορεί η κυβέρνηση να μην συμπεριέλαβε το φορολογικό των αγροτών στην ψηφοφορία της Τετάρτης αλλά απλώς μετέθεσε την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου για τις αρχές Αυγούστου. Θα ψηφίσουμε κατά συνείδηση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Τα μέτρα είναι καταστροφικά και εξοντωτικά για τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο» τόνισε και πρόσθεσε ότι «θέση του κόμματος είναι ότι ισχυρή Ελλάδα σημαίνει ισχυρή περιφέρεια και ισχυρή πρωτογενής παραγωγή. Πληροφορηθήκαμε μάλιστα, ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης που διαπραγματεύονταν με τους δανειστές δεν γνώριζαν καθόλου τα του αγροτικού ζητήματος».

Ακόμη υποστήριξε ότι η ΝΔ και όλοι μαζί θα προσπαθήσουν να διαπραγματευθούν ξανά το συγκεκριμένο θέμα. «Εμείς από το 2013 βάλαμε φόρους στους αγρότες, συμβάλλουν οι αγρότες ήδη στην εθνική προσπάθεια. Πρέπει να εξηγήσουμε στους Ευρωπαίους ότι η πρωτογενής παραγωγή θα καταστραφεί, αν ληφθούν αυτά τα μέτρα και πως ο κατ’ επάγγελμα αγρότης θα πεθάνει».

Νωρίτερα, το απόγευμα της Δευτέρας (20/7), έγινε σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της ΝΔ. στα γραφεία της Συγγρού, με τη συμμετοχή του συντονιστή Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, της επικεφαλής Αγροτικού Τομέα, Φωτεινής Αραμπατζή, του τομεάρχη Φορολογικής Πολιτικής, Απόστολου Βεσυρόπουλου, και των πρώην υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης, Γεώργιου Καρασμάνη, Αλέξανδρου Κοντού, Ευάγγελου Μπασιάκου, Μάξιμου Χαρακόπουλου, Δημήτρη Κυριαζίδη και στελέχη του κόμματος.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αμέσως μετά σημείωναν ότι «τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες αγρότες υπέστησαν σημαντικές περικοπές, συμβάλλοντας, μέσω της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματός τους, στην αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας», ενώ υπενθύμιζαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε τρία πράγματα: την κατάργηση της υποχρέωσης τήρησης βιβλίων και στοιχείων των αγροτών, τη θέσπιση του αφορολόγητου των αγροτών μέχρι τις 12.000 ευρώ και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Αντί αυτών τόνισαν ότι «η κυβέρνηση νομοθέτησε την αύξηση του κόστους παραγωγής, την υπέρμετρη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και, για πρώτη φορά από την ένταξη στην Ε.Ε., τη φορολόγηση των πάσης φύσεως αγροτικών επιδοτήσεων και ενισχύσεων». Στο πλαίσιο αυτό καλούν την κυβέρνηση «έστω και την ύστατη ώρα να συνεκτιμήσει τις επιβαρύνσεις που έχει ήδη επιβάλει, να συνειδητοποιήσει επιτέλους τη σημασία του πρωτογενούς τομέα για την ελληνική οικονομία και να αναθεωρήσει πλήρως τη φορολογική της πολιτική για τον αγροτικό κόσμο».
Αγροτικα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...