ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΜΕΛΙΟΥ.

«Επιεικώς απαράδεκτη» χαρακτήρισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κοζάνης, Γεώργιος Κασαπίδης, την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρι Κουκουλόπουλου σε επίκαιρη ερώτηση στη βουλή σχετικά για την κυκλοφορία μελιού από το εξωτερικό με γύρη μεταλλαγμένων φυτών στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με τον κ. Κασαπίδη, «είναι αστεία η απάντηση του Υπουργού ότι τόσο στο ελληνικό μέλι όσο και στη φέτα η εγχώρια παραγωγή δεν επαρκεί για την κάλυψη της ζήτησης διεθνώς».

Χαρακτήρισε «ανθελληνικές» τις αποφάσεις του ΥπΑΑΤ και του Υπ. Εξωτερικών για την φέτα στον Καναδά και την αποδοχή κυκλοφορίας μελιού χωρίς την προειδοποιητική σήμανση ότι περιέχει γύρη από μεταλλαγμένα φυτά, στην ελληνική αγορά.

«Ακόμα πιο αποκαλυπτικός, δίχως ίχνος ευαισθησίας για την ελληνική παραγωγή, είναι ο ισχυρισμός του κ. Κουκουλόπουλου ότι ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός όπως κατέληξε «είναι μια ισορροπία στην οποία συμμετέχουν και συμφέροντα», προσθέτει ο ανεξάρτητος βουλευτής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Δυστυχώς για τους Έλληνες μελισσοκόμους αλλά και για τους Έλληνες γεωργοκτηνοτρόφους τόσο ο προηγούμενος Υπουργός κ. Τσαυτάρης όσο και ο κ. Κουκουλόπουλος δεν αντιδρούν και δεν αντιστέκονται στις εθνικά επιζήμιες αυτές εξελίξεις στον αγροτικό τομέα. Όχι μόνο για το μέλι, αλλά και για τη φέτα και το γάλα.

Βέβαια, ως Νέα Δημοκρατία στο προεκλογικό μας πρόγραμμα δεσμευόμασταν για δέσμη μέτρων που θα στήριζαν τα ελληνικά προϊόντα, την ελληνική παραγωγή και τους Έλληνες αγρότες. Δεσμεύονταν ο ίδιος ο κ. Σαμαράς.

Τώρα, πώς μπορεί δύο υπουργοί της κυβέρνησής του να αποδέχονται χωρίς καμία αντίδραση την έλευση μεταλλαγμένων προϊόντων και συγκεκριμένα μελιού χωρίς τη σχετική προειδοποιητική σήμανση για τον καταναλωτή, είναι θέμα που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός οφείλει να ξεκαθαρίσει».

Επίσης κατηγόρησε τους αρμόδιους υπουργούς (ΥπΑΑΤ, ΥΠΑΝ, ΥΠΕΞ, ΥΠΕΚΑ) ότι ενδίδουν στις πιέσεις της πανίσχυρης βιομηχανίας των μεταλλαγμένων σε όλο τον κόσμο.

«Η ενδοτική αυτή και άκρως ανθελληνική πολιτική συμπεριφορά θα έχει ως αποτέλεσμα:

α) την απαξίωση της φυσικότητας των προϊόντων της μέλισσας,

β) την παραπλάνηση και απόκρυψη από τους καταναλωτές, λόγω έλλειψης σήμανσης, του αληθινού περιεχομένου μεταλλαγμένου ή φυσικού μελιού στην ελληνική αγορά,

γ) τις αθρόες εισαγωγές φθηνότερων μεταλλαγμένων μελιών από τρίτες χώρες στην αγορά της Ε.Ε. και της Ελλάδας,

δ) τον αθέμιτο ανταγωνισμό και την πίεση των τιμών παραγωγού γνήσιου μελιού κάτω από το κόστος παραγωγής, όπως ήδη γίνεται.

Όλα αυτά θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην απαξίωση του ελληνικού μελιού που θεωρείται ως το ποιοτικότερο παγκοσμίως και στην εγκατάλειψη του επαγγέλματος από τους Έλληνες μελισσοκόμους, διότι δε θα τους συμφέρει η τελική τιμή. Άρα, ακόμα λιγότερο παραγόμενο πλούτο στη χώρα και ακόμα περισσότεροι επαγγελματίες στην ανεργία.

Και όλα αυτά στην υπηρεσία των πολυεθνικών κολοσσών των μεταλλαγμένων και των εισαγωγέων που με τις "ευλογίες" των Ελλήνων υπουργών βλέπουν τα συμφέροντά τους να εξυπηρετούνται και τα κέρδη τους να αυξάνουν», καταλήγει ο ανεξάρτητος βουλευτής».

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...