ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

ΜΕΓΑΛΗ Η ΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ.

Ο Αγροτικος Συνεταιρισμος Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών Βοΐου στη διεθνή αγορά.

Πιο αναλυτικά, μετά τις Αγγλία, Γαλλία, Ελβετία, Χονγκ Κονγκ και Ταϊβάν, δύο νέες επιχειρήσεις από Ολλανδία ζήτησαν συνεργασία με το Συνεταιρισμό.

Πρόκειται για μια επώνυμη βιομηχανία αρωμάτων και μια επιχείρηση delicatessen στο Άμστερνταμ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνεταιρισμού, η αρωματοβιομηχανία σκοπεύει να δημιουργήσει σειρά αρωμάτων με βάση τα αιθέρια έλαιά του. Μάλιστα, σύμφωνα με τους υπεύθυνους του Χημείου τους, το αιθέριο έλαιο των ρόδων Βοΐου αναγνωρίστηκε ως το ποιοτικότερο όλων όσων κυκλοφορούν στην αγορά, ενώ ως άριστο αξιολογήθηκε και το αιθέριο έλαιο της λεβάντας Βοΐου.

Η ζήτηση και το ενδιαφέρον από χώρες του εξωτερικού έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις δυνατότητες παραγωγής των υπαρχόντων φυτειών, σύμφωνα με τους ανθρώπους του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού.

Όπως τονίζεται από το γεωπονικό τμήμα του Συνεταιρισμού, η παρούσα ζήτηση σε αιθέριο έλαιο ρόδων όπως έχει διαμορφωθεί, χρειάζεται για να καλυφθεί τουλάχιστον 800 στρέμματα φυτειών ρόδων σε πλήρη ανάπτυξη δηλαδή τετραετούς ζωής.

Δεδομένου ότι οι φυτείες στην παρούσα φάση δεν ξεπερνούν τα 200 στρέμματα, χρειάζεται να φυτευτούν άλλα 600 στρέμματα ρόδων μέσα στο 2014 ώστε να αποδώσουν στο μέγιστο της παραγωγής μετά από 4 χρόνια δηλαδή το 2018.

Μέχρι τότε το τμήμα μάρκετινγκ του Συνεταιρισμού θα ακολουθήσει μια πολιτική συντήρησης των υπαρχόντων πελατών, δεδομένης της έλλειψης των αναγκαίων ποσοτήτων.

Για το λόγο αυτό ο Πρόεδρος και τα μέλη Δ.Σ. του Συνεταιρισμού αποφάσισαν να παρατείνουν την περίοδο εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη δημιουργία νέων φυτειών ρόδων μέχρι τις 11 Ιουλίου 2014.
Καντε ερωτησεις για τα αρωματικα φυτα προς εργασια,αλλα
βοηθουμε παράλληλα και τις μελισσες για την τροφη τους.
Αγροτικα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...