ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

H ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΤΑΙΝΙΑ MAQS® Beehive Strip ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΑΡΡΟΑ.

Η πρωτοποριακή λύση αυτή αναπτύχθηκε από τη NOD Apiary Products, μια εταιρεία που εστιάζει στην εξεύρεση λύσεων για την προστασία των μελισσών. «Το προϊόν είναι αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας και ανάπτυξης», δήλωσε ο David VanderDussen, Διευθύνων Σύμβουλος της NOD Apiary Products. «Η NOD είναι στενός συνεργάτης της BASF, γεγονός που μας επέτρεψε να προωθήσουμε την 

ταινία MAQS® Beehive Strip στην ευρωπαϊκή αγορά καθώς επίσης και να ξεπεράσουμε ένα μεγάλο τεχνολογικό εμπόδιο: καταφέραμε να παρατείνουμε τη σταδιακή αποδέσμευση μυρμηκικού οξέως από ένα τζελ σακχαριτών ειδικής σύνθεσης. Η λύση τελικά είναι μια ειδική μεμβράνη που επιτρέπει τη σταδιακή έκλυση των ατμών, κατασκευασμένο με το πιστοποιημένο λιπασματοποιήσιμο πολυμερές της BASF ecoflex®».

Η εταιρεία NOD Apiary Products και η BASF ανακοίνωσαν ότι η ταινία MAQS® Beehive Strip έλαβε το πράσινο φως για την εμπορική διάθεσή της σε βασικές ευρωπαϊκές χώρες. «Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή στη συνεργασία των δυο εταιρειών, αφού οι Ευρωπαίοι μελισσοκόμοι, τώρα πλέον, θα έχουν πρόσβαση σε μια πρωτοποριακή λύση για τον έλεγχο του ακάρεος Varroa. Το συγκεκριμένο άκαρι έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις σημαντικότερες απειλές για την υγεία των μελισσών», αναφέρει κοινή ανακοίνωση των εταιρειών.

«Με την κυκλοφορία του προϊόντος, προσφέρουμε στην αγορά μια αποτελεσματική λύση που θα βελτιώσει σημαντικά την υγεία των μελισσών», δήλωσε ο Jürgen Oldeweme, Αντιπρόεδρος του παγκόσμιου τμήματος ασφάλειας και έγκρισης προϊόντων του Τομέα Προϊόντων Φυτοπροστασίας της BASF. «Επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες και συνεργαζόμενοι με έναν ειδικό στη μελισσοκομία, όπως η NOD, επιθυμούμε να εξασφαλίσουμε την προστασία του περιβάλλοντος και της γεωργίας. Η επικονίαση είναι θεμελιώδης για τις καλλιέργειες και μόνο ένα υγιές περιβάλλον και η βιοποικιλότητα μπορούν να συμβάλλουν σε μια βιώσιμη γεωργία».

Η εφαρμογή καταπολεμά επιτυχώς τα ακάρεα Varroa στα σημεία αναπαραγωγής, εμποδίζοντας τη μετάδοση ιών στους γόνους της μέλισσας. Το προϊόν ελέγχει μοναδικά τα ακάρεα Varroa, εκλύοντας σταδιακά τους ατμούς του μυρμηκικού οξέως, που απαντάται φυσικά στο μέλι. Όταν τοποθετούμε στην κυψέλη το προϊόν MAQS® Beehive Strip, δεν υπάρχει κίνδυνος ανεπιθύμητων υπολειμμάτων στο μέλι ή στο κερί. «Βοηθώντας τους μελισσοκόμους να μάθουν και να χρησιμοποιούν τη νέα τεχνολογία, ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες τους», συνεχίζει ο VanderDussen».

«Σε συνεργασία με τους μελισσοκόμους, τους αγρότες και άλλους σημαντικούς εμπλεκόμενους, χρησιμοποιήσαμε την πείρα μας στην έρευνα, στις εγκρίσεις κυκλοφορίας και το marketing για να υποστηρίξουμε τη NOD έτσι ώστε να μπορέσει να προσφέρει αυτήν την πρωτοποριακή λύση στους Ευρωπαίους μελισσοκόμους», καταλήγει ο Oldeweme. Οι εταιρείες είναι βέβαιες ότι η κυκλοφορία του MAQS® Beehive Strip αποτελεί ένα πολύ θετικό βήμα προς τη διασφάλιση της υγείας των μελισσών.

Το προϊόν σήμερα έχει εγκριθεί σε Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Μάλτα, Πορτογαλία, Σλοβενία και Ισπανία. Ήδη διατίθεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ουγγαρία, στη Νέα Ζηλανδία, στον Καναδά και στις ΗΠΑ, ενώ αναμένεται η έγκρισή του και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ελλάδα. Το προϊόν θα κυκλοφορήσει σε όλες τις χώρες από τη NOD μέσω εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να προμηθευτείτε το προϊόν στην Ευρώπη, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της NOD Europe Ltd. (www.nodeurope.eu).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...