ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ ΑΠΕΙΛΗ Η ΝΟΖΕΜΙΑΣΗ (CERANAE) ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ.

Υπερβολικα πολλες οι απωλειες φετος.

ΟΙ ερευνες χρηματοδοτούνται συνεχώς για να βρεθουν περισσοτερα στοιχεια.Οι επιστήμονες στο Κέντρο Ερευνών Pollinator στο Penn State έλαβαν τρεις επιχορηγήσεις από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ και το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών για να μελετήσουν διάφορες απειλές για τις μέλισσες και το μέλι, συμπεριλαμβανομένης της νόσου, τα φυτοφάρμακα και την εξαφάνιση των μελισσων.

Διερεύνηση της νόσου

Μια ομάδα επιστημόνων που περιλαμβάνει την καθ. Χριστίνα Grozinger , αναπληρωτής καθηγητής εντομολογίας και διευθυντής του Κέντρου για την Pollinator έρευνα , θα χρησιμοποιήσει μια επιχορήγηση $ 467,000 από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ για να εξετάσει και να αναπτύξει εργαλεία για την άμβλυνση των επιπτώσεων της ένα παράσιτο του εντέρου, Nosema ceranae , ότι επιδρά αρνητικά μέλισσες και έχει συνδεθεί με τις απώλειες στις αποικίες.

"Οι μέλισσες διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην αγροτική σύστημα επειδή γονιμοποιούν περίπου το 75 τοις εκατό των μεγάλων παγκόσμιων καλλιεργειών μας, συμπεριλαμβανομένων πλούσια σε θρεπτικά συστατικά λαχανικά, φρούτα και ξηρούς καρπούς», δήλωσε ο Grozinger. «Το παράσιτο Nosema μικροσπορίδιο ceranae είναι διαδεδομένη σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον κόσμο. Αυτό το παράσιτο παρεμβαίνει με το πεπτικό σύστημα και μεταβολική λειτουργία των μελισσών, που οδηγεί σε αυξημένη θνησιμότητα των μελισσών ατομικές, οι οποίες με τη σειρά τους μπορούν να επηρεάσουν βαθιά την κοινωνική δομή και την υγεία των η αποικία. Αυτό το παράσιτο θεωρείται ως βασική απειλή για την υγεία των μελισσών και έχει εμπλακεί σε ανησυχητικές απώλειες αποικιών. "

Grozinger και οι συνεργάτες της, συμπεριλαμβανομένων των επιστημόνων στο Bee Ερευνητικό Εργαστήριο του USDA και το Πανεπιστήμιο του Κεντάκι, θα χρησιμοποιήσει γονιδιωματική και γενετικές τεχνικές για να βελτιώσει την τρέχουσα κατανόηση του πώς Nosema ceranae μολύνει τις μέλισσες και εξαπλώνεται σε όλο αποικίες τους. Θα χαρακτηρίζουν τα γονίδια που επιτρέπουν αυτό το παράσιτο να εισβάλει ιστούς μελισσών, και να χρησιμοποιούν τις πληροφορίες αυτές για την ανάπτυξη ειδικών θεραπευτικών για τη μείωση της λοιμογόνου δύναμης του παρασίτου και την ευαισθησία του ξενιστή στη μόλυνση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...