ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

TEXNIKEΣ ΓΙΑ ΠΑΘΟΓΟΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΑΛΛΑ....ΕΤΣΙ ΠΩΣ ΠΑΝΕ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ.

Επιστήμονες και εταιρίες βιοτεχνολογίας αναπτύσσουν νέα γενετικά όπλα φυτοπροστασίας που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν παράσιτα και παθογόνους οργανισμούς που βλάπτουν τα φυτά με ένα μοναδικό τρόπο… «απενεργοποιώντας» τα γονίδιά τους.

Εφαρμόζοντας τη συγκεκριμένη τεχνική, η μη έκφραση των γονιδίων πραγματοποιείται αποκλειστικά σε συγκεκριμένο είδος, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζονται μόνο τα έντομα που αποτελούν τους εχθρούς της καλλιέργειας, χωρίς να βλάπτονται τα ωφέλιμα έντομα. Αυτό θα ήταν ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τα χημικά φυτοπροστατευτικά, υποστηρίζουν ορισμένοι επιστήμονες.

Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί φοβούνται ότι η απελευθέρωση παραγόντων γονιδιακής σίγασης θα μπορούσε να βλάψει τα ωφέλιμα έντομα, ιδίως μεταξύ των οργανισμών που έχουν ένα κοινό γενετικό προφίλ, και ενδεχομένως ακόμη και την ανθρώπινη υγεία. Η διαμάχη απηχεί την ευρύτερη συζήτηση σχετικά με τις γενετικά μεταλλαγμένες καλλιέργειες που μαίνεται εδώ και χρόνια.

«Για να επιχειρήσετε να χρησιμοποιήσετε την τεχνολογία αυτή στο παρόν στάδιό της θα ήταν ίσως πιο αφελές από τη χρήση του DDT στη δεκαετία του 1950», δήλωσε το Εθνικό Γνωμοδοτικό Συμβούλιο μελισσών των ΗΠΑ (National Honey Bee Advisory Board) σε επιστολή που υπέβαλε στην Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας των ΗΠΑ (ΕΡΑ).Διαβαστε και εδω...

Η παρεμβολή στο RNA έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους μελισσοκόμους, διότι μια πιθανή χρήση του (βρίσκεται υπό ανάπτυξη από τη Monsanto) θα είναι να αντιμετωπίσει τη βαρρόα, ένα ακάρι που πιστεύεται ότι είναι τουλάχιστον εν μέρει υπεύθυνο για τη μαζική εξόντωση των μελισσών τα τελευταία χρόνια.

Αγροτικα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...