ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΡΗ.

Θα πρέπει ή όχι οι προτεινόμενοι κανόνες για το μέλι να κάνουν μνεία στη γύρη ως συστατικό του μελιού; Το θέμα αυτό θα συζητήσουν οι ευρωβουλευτές την Τρίτη 14 Ιανουαρίου.
Τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου θέλουν να διασφαλίσουν με τον τρόπο αυτό ότι η γενετικώς τροποποιημένη (ΓΤ) γύρη θα αναφέρεται στην ετικέτα του προϊόντος, αν αποτελεί πάνω από το 0,9% της συνολικής γύρης. Η σχετική ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου.


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε να θεωρείται η γύρη φυσικό στοιχείο της σύνθεσης του μελιού και να μην αναγράφεται, συνεπώς, στη συσκευασία.

Ωστόσο, η Επιτροπή Περιβάλλοντος του Ευρωκοινοβουλίου ψήφισε υπέρ της τροποποίησης της πρότασης της Επιτροπής, ώστε να θεωρείται η γύρη συστατικό, συμφωνώντας έτσι με σχετική απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ.

Για περισσότερα δείτε το: Σχέδιο έκθεσης
Αγροτικα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...