ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

"ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΖΟΝΤΑΣ" ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.

melissokomosΜια ακόμα δράση ενημέρωσης του κοινού αναμένεται να υλοποιήσει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου. Έτσι, την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου σεμινάριο μελισσοκομίας με θέμα: «Μελισσο-κομίζοντας αειφορικές πρακτικές».


Σκοπός της δράσης είναι να γνωρίσει το ευρύ κοινό της Ευρυτανίας -και ειδικά οι μελισσοκόμοι (αρχάριοι και προχωρημένοι)- θέματα που έχουν να κάνουν με τη μέλισσα και το περιβάλλον. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΚΠΕ Καρπενησίου, το σεμινάριο θα συνεχιστεί το Σάββατο το απόγευμα και την Κυριακή το πρωί, απευθυνόμενο στους εκπαιδευτικούς με σχετικά θέματα προσέγγισης στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου

Οι εργασίες του σεμιναρίου θα ξεκινήσουν στις 5.00 το απόγευμα της Παρασκευής 29 Νοεμβρίου 2013 με την προσέλευση του κοινού και τις εγγραφές των συμμετεχόντων. Αμέσως μετά, στις 5.20 περίπου η κα Ευαγγελία Μπίνιου (μέλος Π.Ο. ΚΠΕ Αρναίας) θα παρουσιάσει το δίκτυο «Μέλισσας έργα, ανθρώπων αγαθά», δίνοντας τη σκυτάλη στην ερευνήτρια Β΄ Ινστιτούτου Μελισσοκομίας, ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ», κα Φανή Χατζήνα, η οποία θα αναπτύξει τα θέματα «Μέλισσα και περιβάλλον» και«Θρεπτικές & θεραπευτικές ιδιότητες των προϊόντων της μέλισσας».

Τον λόγο θα πάρουν ακόμη οι κ.κ. Θωμάς Σαββίδης (Αν. Καθηγητής τμήματος Βιολογίας τομέα Βοτανικής του ΑΠΘ) ο οποίος θα τοποθετηθεί σχετικά με την παραγωγή νέκταρος από μελισσοκομικά φυτά και Γεώργιος Καρυπίδης -υπεύθυνος του ΚΠΕ Παρανεστίου και μελισσοκόμος- μιλώντας για τη βιολογική μελισσοκομία.

Λίγο πριν τις 9.00 το βράδυ θα ακολουθήσει συζήτηση και τυχόν ερωτήσεις του κοινού, και η πρώτη ημέρα θα ολοκληρωθεί με δείπνο.

Σάββατο 30 Νοεμβρίου

Η δεύτερη ημέρα του σεμιναρίου θα ξεκινήσει (στις 9.00 το πρωί) με την γεωπόνο, ερευνήτρια Γ΄ Ινστ. Κτηνιατρικών Ερευνών Αθηνών, ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» κα Σοφία Γούναρη, να μιλά για τη διαχείριση μελισσοσμηνών, την εκμετάλλευση ανθοφοριών και τη φυσιολογία της μέλισσας (εχθροί και ασθένειες) και θα κλείσει στις 2.00 το μεσημέρι με ερωτήσεις και συζήτηση.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...