ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ "ΕΝΕΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΗΣ"??

Την έννοια του «ενεργού αγρότη» φέρνει ο ερχομός της νέας ΚΑΠ -που έκλεισε μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις την Τετάρτη στο Λουξεμβούργο- με απώτερο στόχο να ξεδιαλύνει τα «παραθυράκια» τα οποία επιτρέπουν μέχρι και σήμερα σε ορισμένους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς καθώς και εταιρείες, να εισπράττουν ενισχύσεις που προορίζονται για τους κατ' επάγγελμα αγρότες.«Καθορίσαμε όχι μόνο τον όρο του ενεργού αγρότη αλλά και της αγροτικής δραστηριότητας. Ξαναβάζουμε το γεωργό στο κέντρο του επαγγέλματός του», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος Τσιόλος.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Κομισιόν έδωσε εξ αρχής μεγάλο βάρος στον περιορισμό των άμεσων ενισχύσεων σε αυτούς που πραγματικά τις δικαιούνται, προκειμένου να αποφύγει την γενική κατακραυγή των ευρωπαίων φορολογουμένων οι οποίοι εν μέσω κρίσης βλέπουν να δαπανούνται τεράστια ποσά σε… αεροδρόμια και γήπεδα γκολφ.

Ωστόσο, στη νέα ΚΑΠ έχει εγκαταλειφθεί ο ορισμός του ενεργού αγρότη που είχε προτείνει αρχικά η Κομισιόν και ο οποίος χρησιμοποιούσε ως βάση το αγροτικό εισόδημα. 

Αντ’ αυτού, θεσπίζεται ένα πλέγμα ρυθμίσεων, με βασικό του στοιχείο έναν αρνητικό κατάλογο με επαγγελματικές δραστηριότητες που αποκλείονται από τις άμεσες ενισχύσεις. Με λίγα λόγια, η Επιτροπή ρίχνει το βάρος στην προσπάθεια να ξεκαθαρίσει ποιοι ΔΕΝ μπορούν να νοούνται "ενεργοί αγρότες". 

Ποιοι δεν είναι ενεργοί: 

Στο βασικό κατάλογο περιλαμβάνονται τα αεροδρόμια, οι σιδηροδρομικές μεταφορές, οι εταιρείες ύδρευσης, οι αθλητικοί σύλλογοι, οι χώροι αναψυχής, τα καταφύγια θηραμάτων, οι εγκαταστάσεις υδατοκαλλιέργειας, τα κάμπινγκ και τα ορυχεία. Τα κράτη μέλη θα μπορούν να επεκτείνουν το βασικό αυτό κατάλογο και με άλλες δραστηριότητες.

Οι εταιρείες που περιλαμβάνονται στον αρνητικό αυτό κατάλογο δεν θα μπορούν να εισπράξουν ενισχύσεις, εκτός αν αποδείξουν ότι όντως ασκούν αγροτική δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να αποδείξει ότι:

i) Το συνολικό ποσό των άμεσων ενισχύσεων που θα εισπράξει είναι ίσο με τουλάχιστον το 5% των συνολικών εσόδων που εισπράττει από μη αγροτικές δραστηριότητες κατά το τελευταίο οικονομικό έτος για το οποίο υπάρχουν στοιχεία ή/και

ii) ότι οι αγροτικές του δραστηριότητες δεν είναι αμελητές ή/και

iii) Ότι η βασική δραστηριότητα της εταιρείας συνίσταται στην άσκηση αγροτικής δραστηριότητας.

«Επιπλέον, τα κράτη μέλη μπορούν να αποφασίσουν βάσει αντικειμενικών και αμερόληπτων κριτηρίων ότι δεν θα δίνονται άμεσες ενισχύσεις σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή σε ομάδες νομικών ή φυσικών προσώπων:

(i) για τα οποία οι αγροτικές δραστηριότητες αποτελούν αμελητέο μέρος των συνολικών οικονομικών δραστηριοτήτων ή/και

(ii) των οποίων η κύρια δραστηριότητα ή εταιρικός σκοπός δεν συνίσταται στην άσκηση αγροτικής δραστηριότητας».
Αγροτικα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...