ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2013-2014.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος υπέγραψε Απόφαση για την επέκταση της εφαρμογής του πιλοτικού προγράμματος επιτήρησης των απωλειών στις αποικίες των μελισσών στη χώρα μας την περίοδο 2013 - 2014.


 Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 112.000 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ποσοστό 70%. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΜΣΕ) κ. Βασίλειος Ντούρας, αναφερόμενος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, δήλωσε στον ΑγροΤύπο, ότι «ξεκίνησε πιλοτικά το 2012 – 2013 με τη συμμετοχή των εργαζομένων στα κέντρα μελισσοκομίας της χώρας μας. Το πρόγραμμα τρέχει και σε άλλες χώρες της ΕΕ. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τα συμπεράσματα που υπήρξαν από το πρώτο έτος της εφαρμογής του».

Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι:
1. Η καταγραφή των ποσοστών απωλειών στις αποικίες των μελισσών.
2. Η διερεύνηση στοχευμένων βιολογικών παραγόντων που συμβάλλουν στο φαινόμενο των απωλειών στις αποικίες των μελισσών.
3. Η αποτύπωση της υγειονομικής κατάστασης των μελισσοσμηνών στα ελληνικά μελισσοκομεία.
4. Η συλλογή αξιόπιστων και επικαιροποιημένων στατιστικών και επιδημιολογικών στοιχειών.

Ο κ. Χαρακόπουλος σε δήλωσή του τόνισε τα εξής: «Για δεύτερη συνεχή χρονιά εφαρμόζουμε ένα καινοτόμο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα επιτήρησης των απωλειών στις αποικίες των μελισσών με σκοπό να συμβάλλουμε στην πρόληψη και βελτίωση της υγείας τους. Εργαζόμαστε προκειμένου η ελληνική μελισσοκομία και τα ποιοτικά της προϊόντα να στηρίζονται σε μια υγιή παραγωγική βάση».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...