ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Η ΕΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΩΝ.


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε στις 31 Ιανουαρίου 2013 ότι επιθυμεί τα κράτη μέλη της ΕΕ να περιορίσουν τη χρήση φυτοφαρμάκων που συνδέονται με τη μείωση του αριθμού των μελισσών.
Ειδικότερα η Κομισιόν, προσθέτει σε ανακοίνωσή της ότι ζητεί από τις χώρες της ΕΕ να αναστείλουν τη χρήση 3 παρασιτοκτόνων, που ανήκουν στην οικογένεια των νεονικοτινοειδών: imidacloprid, thiamethoxam και clothianidin, τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως για σπόρους πριν τη σπορά, ελαιοκράμβης, καλαμποκιού και σιτηρών.
«Ζητούμε από τα κράτη μέλη να αναστείλουν για 2 χρόνια τη χρήση αυτών των εντομοκτόνων στους σπόρους, στους κόκκους και στα σπρέι για τις καλλιέργειες οι οποίες προσελκύουν τις μέλισσες», δήλωσε ο εκπρόσωπος για θέματα Υγείας της Επιτροπής Φρεντερίκ Βενσάν.
«Ελπίζουμε ότι η ρύθμιση αυτή θα μπορέσει να υιοθετηθεί πριν από το Μάρτιο», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η Επιτροπή αναμένει να εφαρμοστεί το αργότερο από την 1η Ιουλίου φέτος.
Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι θα υπάρξει μια εξαίρεση για τον σπόρο αραβοσίτου το 2013, για τον οποίο η Επιτροπή θα επιτρέψει τη χρήση νεονικοτινοειδών εντομοκτόνων εκτός αν τα κράτη μέλη επιθυμούν να επιβάλουν περιορισμούς.
Σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 16 Ιανουαρίου 2013, επισημαινόταν ότι τα τρία νεονικοτινοειδή που χρησιμοποιούνται ευρέως, θέτουν σε οξύ κίνδυνο τις μέλισσες και με αφορμή αυτή την έκθεση έρχεται τώρα η διετής απαγόρευση από την Κομισιόν.
αγροτικα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...