ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

KAINOYΡΓΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΑ.


Με την έγκριση των 925.360 δολαριων σε χρηματοδότηση, από το Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης Αλμπέρτα, το Κέντρο για την Έρευνα, και την Καινοτομία, έχει συνεργαστεί με την έρευνα Farm Beaverlodge, για να δημιουργήσουν ένα νέο one-stop shop, για όλα τα προβληματα των μελισσών.


Το πρόγραμμα θα ερευνήσει τη θνησιμότητα των μελισσών σε όλη την Αλμπέρτα και τη χώρα. Η νέα πρωτοβουλία σε ομοσπονδιακό αγρόκτημα ερευνά και θα  μελετήσει τους 2 κύριους συντελεστές θνησιμότητας των μελισσών: παράσιτα, παθογόνους οργανισμούς .
"Είναι δύσκολο για τους μελισσοκόμους να γνωρίζουν ακριβώς τι τους σκοτώνει τις μέλισσες.
Αυτό το διαγνωστικό πρόγραμμα θα βοηθήσει τους αγρότες να περιορίσουν το πρόβλημα", δήλωσε ο Bruce Rutley, εκτελεστικός διευθυντής της CRI.
"Ελπίζουμε το διαγνωστικό πρόγραμμά μας, θα είναι σε θέση να συμβάλει στη μείωση της θνησιμότητας των μελισσών σε ολόκληρο τον Καναδά."
Από το 2003 έως και το 2009, υπήρχαν 605.288 αποικίες μελισσών στον Καναδά, 237.060 εκ των οποίων ήταν στην Αλμπέρτα.
Το 2006, το ποσοστό θνησιμότητας των μελισσών αυξήθηκε από 15% έως 40%.
"Ένα μεγάλο κομμάτι των αποικιών στον Καναδά είναι στην Αλμπέρτα, έτσι ώστε το 2006 ήταν μια μεγάλη απώλεια για τον κλάδο σε εθνικό επίπεδο. 
Έχοντας κάποιο είδος εθνικού κέντρου διάγνωσης μπορεί να γινει μια συλλογή των βασικών πληροφοριών σχετικά με την υγεία των μελισσών», δήλωσε ο τεχνικός της έρευνας αγρόκτημα Andony Melathopoulos.
«Όταν συμβαίνει μια απώλεια, η έρευνα μπορεί να δείξει τι έχει αλλάξει από χρόνια πριν, όταν οι μέλισσες ήταν υγιείς."
Εάν το ποσοστό θνησιμότητας συνεχίζει να αυξάνεται, θα έχει σοβαρές συνέπειες για την οικονομία των μελισσών, καθώς και γεωργικό σύστημα της Αλμπέρτα.
"Αυτό εκτείνεται έξω από τη μελισσοκομία. Μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στην Αλμπέρτα είναι η παραγωγή υβριδικών σπόρων canola. Η παραγωγή αυτού του σπόρου, απαιτεί πολλή αποικίες μελισσών στη νότια Αλμπέρτα να γονιμοποιούν," εξήγησε Melathopoulos.
"Αυτό το πρόγραμμα διάγνωσης της μέλισσας προσθέτει άλλο ένα κομμάτι στο παζλ", είπε ο Rutley. 
"Το όραμά μας είναι να συμβάλουμε στην επίτευξη της διεθνούς αναγνώρισης της Farm  Beaverlodge ."
Reace country sun.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...