ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΗΛΕΚΡΟΦΟΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΩΘΕΙ ΤΙΣ ΑΡΚΟΥΔΕΣ.


Η δράση «Αγορά και εγκατάσταση ηλεκτροφόρου φράκτη περίφραξης» αφορά αιγοπροβατοτρόφους και μελισσοκόμους, και οι σημαντικότερες διατάξεις του σχεδίου της απόφασης αναφέρουν τα εξής:
 

Πεδίο εφαρμογής
1. Περιοχές παρέμβασης: Η δράση θα εφαρμοστεί μόνο στις περιοχές που αποτελούν οικότοπους της αρκούδας.
2. Τομείς παρέμβασης: Η δράση καλύπτει τη μελισσοκομία και την κτηνοτροφία που ασκείται στις περιοχές παρέμβασης.
 
Κριτήρια επιλεξιμότηταςΟι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να ενταχθούν πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια επιλεξιμότητας:
α. Να είναι αγρότες (σ.σ. Νοείται το φυσικό ή νομικό πρόσωπο το οποίο κατέχει αγροτική εκμετάλλευση στην οποία ασκεί αγροτική δραστηριότητα και είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων). [...]
δ. Να υποβάλουν εμπρόθεσμα αίτηση ενίσχυσης και οι εκμεταλλεύσεις τους να πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
● τα μελισσοσμήνη, τα αιγοπρόβατα και τα ποιμνιοστάσια κατέχονται νόμιμα και είναι δηλωμένα στην πλέον πρόσφατη Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης.
● τα μελισσοσμήνη βρίσκονται ή μετακινούνται εντός των περιοχών παρέμβασης της δράσης και τα ποιμνιοστάσια βρίσκονται εντός των περιοχών παρέμβασης της δράσης.
 
Επιλέξιμες δαπάνες
1. Επιλέξιμες δαπάνες για τη δράση θεωρούνται: Η αγορά και εγκατάσταση ηλεκτροφόρου περίφραξης, η οποία έχει πραγματοποιηθεί μετά από την ημερομηνία έγκρισης της επένδυσης και η οποία αγορά και εγκατάσταση περιλαμβάνει:
● φωτοβολταϊκό σύστημα (ηλιακό πάνελ),
● καλώδιο (σύρμα) φράκτη για περίφραξη (η περίφραξη μπορεί να περιλαμβάνει μέχρι 4 σειρές καλώδιο για την προστασία από επιθέσεις αρκούδας),
● τεντωτήρας συρμάτων, για να συντηρείται ευθυτενές το σύρμα μετάδοσης παλμών,
● σετ πόρτας, ● μονωτήρας για τη στήριξη του σύρματος (σε ξύλο ή σίδερο),
● όργανο ελέγχου, ● μπαταρία,
● ξύλινοι, πλαστικοί ή μεταλλικοί πάσσαλοι
● Τα αποδεικνυόμενα ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη που απαιτούνται για την εγκατάσταση της περίφραξης.
Ύψος ενίσχυσης
Η ενίσχυση χορηγείται απολογιστικά (βάσει εξοφληθέντων παραστατικών) με τη μορφή επιδότησης κεφαλαίου και το ύψος της δύναται να φθάσει στο 80% των επιλέξιμων δαπανών ανά κτηνοτροφική μονάδα ή μελισσοκομική μονάδα 100 κυψελών.
Το μέγιστο κόστος αγοράς και εγκατάστασης της ηλεκτροφόρου περίφραξης ανέρχεται σε 2.200 ευρώ/0,5 στρμ.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...