ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΕΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ.


Ενημερωτική ημερίδα για την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος επιτήρησης της θνησιμότητας των

 μελισσοσμηνών στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε στο Μελισσοκομικό Κέντρο της ΠΑΣΕΓΕΣ, από την Διεύθυνση Ζωικής Παραγωγής και,
ΑΠΑ και την Διεύθυνση Υγείας Ζώων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη τόσο από τους άμεσα ενδιαφερόμενους όσο και από τα στελέχη του Μελισσοκομικού Κέντρου της ΠΑΣΕΓΕΣ.
Συγκεκριμένα, η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνελεύσεων της ΠΑΣΕΓΕΣ (Αρκαδίας 26 & Λεωφόρος Μεσογείων - Αμπελόκηποι) την Τετάρτη, αφορά Επόπτες Μελισσοκομίας με το εξής πρόγραμμα, με συμμετοχή του γενικού διευθυντή της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Γιάννη Τσιφόρου.

Όπως τονίστηκε η ΠΑΣΕΓΕΣ, αν και δεν συμμετέχει άμεσα στο πρόγραμμα, θα στηρίξει και θα υποστηρίξει τη σύνδεση των εποπτών με τους μελισσοκόμους ανά τη χώρα στα πλαίσια του εν λόγω προγράμματος καθώς επίσης στη διάχυση των πληροφοριών που σχετίζονται με το πρόγραμμα.

Ο κ. Σωκράτης Περδικάρης (Εισηγητής τμήματος Γ’ της Δ/νσης Υγείας των Ζώων, ΥΠΑΑΤ) μίλησε για τις βασικές αρχές του προγράμματος – λεπτομέρειες εφαρμογής, όρους & προϋποθέσεις-  μεθοδολογία τυχαίας επιλογής μελισσοκομείων και κυψελών- σήμανση κυψελών -  περιγραφή υποδειγμάτων και διαβιβαστικών.

Ο κ. Δημήτρης Βουρβίδης  (Προϊστάμενος τμήματος Γ’ της Δ/νσης Υγείας των Ζώων, ΥΠΑΑΤ) προέβη σε περιγραφή, ανάλυση και παρουσίαση της ειδικής φόρμας υποχρεωτικής συμπλήρωσης δεδομένων και πληροφοριών στο πλαίσιο της 1ης επίσκεψης των εφαρμοστών του προγράμματος στα επιλεγμένα μελισσοκομεία της χώρας, ενώ ο Κωνσταντίνος Ουρεϊλίδης (Κτηνίατρος εργαστηριακός του Κτηνιατρικού Εργαστηρίου Καβάλας) αναφέρθηκε στα νοσήματα των μελισσών (Νοζεμίαση, Αμερικανική & Ευρωπαϊκή Σηψιγονία) που αποτελούν αντικείμενο επιτήρησης και διερεύνησης του προγράμματος – Αρχές και τρόποι δειγματοληψίας- Συσκευασία και αποστολή δειγμάτων στα αρμόδια κτηνιατρικά εργαστήρια.

Τέλος ο κ. Ηλίας Παπαδόπουλος (Αναπληρωτής Καθηγητής Κτηνιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.). Παρασιτικά Νοσήματα που αποτελούν αντικείμενο επιτήρησης και διερεύνησης του προγράμματος – Βασικές πρακτικές γνώσεις μελισσοκομικών χειρισμών και κατασκευής κυψέλης.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...