ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΑΡΡΟΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ.


"Βαρροα" = η μεγαλυτερη αιτια για πολλες ασθενειες των μελισσων. Οι επιστήμονες  θα προσπαθήσουνε να μετατρέψουνε τις φυσικές άμυνες ενός παρασίτου των μελισσών κατά το ίδιο σε μια προσπάθεια να νικήσουν τα παρασιτα.

Πανεπιστήμιο του Aberdeen, οι ερευνητές έχουν κέρδισει £ 250.000 για να μελετήσουν τον τρόπο που θα ανατρέψει το ανοσοποιητικό σύστημα του varroa άκαρι.
Το varroa άκαρι είναι ενδημική σε πολλές αποικίες μελισσών και ζημιώνει τη ζωτικότητα μιας κυψέλης, εάν υπάρχουν σε μεγάλους αριθμούς.
Η νέα μεθοδος για την αντιμετώπιση της βαρρόα χρηζει αναγκαία, επειδή τα ακάρεα γίνονται ανθεκτικά στα υπάρχοντα χημικα προιοντα.
Τα μετρητά θα χρησιμοποιηθούν για να επεκτείνουν την ολοκληρωμένη μελέτη που έδειξε πώς να στοχεύουν σε συγκεκριμένα γονίδια που χρησιμοποιούνται από το άκαρι.
Οι πιθανοί στόχοι
Μέχρι στιγμής, δήλωσε ο Dr Alan Bowman του Πανεπιστημίου του Αμπερντίν ο οποίος ηγείται το έργο, αυτή η «knock-down» έχει χρησιμοποιηθεί μόνο σε αποικια για μη θανατηφόρα γονίδια.
"Το επόμενο βήμα είναι να συνεχίσει να βρεθεί ποια είναι τα καλύτερα γονίδια που θα τους σκοτώσει γρήγορα σε πολύ χαμηλές δόσεις και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε σε δοκιμές από τον τομέα σε θερμοκήπια," είπε ο Δρ Bowman.
Τα knock-down, ειναι η  τεχνική προσπάθεια, για να ξεγελάσουν μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος του ελικοβακτηριδίου στη σκέψη ότι ένα από τα γονίδιά του είναι ένας ιός.
Συνήθως το μέρος του ανοσοποιητικού συστήματος που ανατρέπονται ασχολείται μόνο με εξωτερικές απειλές, με τη μορφή ενός ορισμένου τύπου του RNA με βάση τους ιούς.
"Έναρξη Παράθεση
Αντοχή σε μια ενιαία θεραπεία μπορεί συχνά να αναπτυχθούν αρκετά γρήγορα "
Δρ Αλαν BowmanΠανεπιστήμιο του Aberdeen.

Ως ενεργά γονίδια επίσης το RNA, πρέπει να είναι δυνατό να ανατρέψει αυτό το μηχανισμό άμυνας, καθιστώντας ότι ένα από τα γονίδια κρατώντας ζωντανό το άκαρι είναι στην πραγματικότητα ένας εισβολέας.
Τα γονιδιώματα βαρρόα,που προσπαθουν να ανακαλύψουν, ποια γονίδια είναι ενεργά και εκφράζονται, είναι πιθανοί στόχοι.
Ο Δρ Bowman ελπίζει ότι έχει εντοπίσει τα γονίδια και πιθανόν από το φθινόπωρο να ξεκινήσει μικρής κλίμακας δοκιμές το 2013.
ΟΙ μελισσοκόμοι καλούνται να στείλουν ζωντανά βαρρόα, ώστε οι ερευνητές να έχουν ένα απόθεμα στα οποία να δοκιμάσουν θεραπείες.
«Δεν νομίζω ότι περιμένουμε θαυματα γρηγορα ειπε,αλλα θα είναι ακομα μια θετικη εξελιξη."
Οι μέλισσες παίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην επικονίαση των καλλιεργειών, είπε ο Φίλων της Γης, δεδομένου ότι ξεκίνησε την εκστρατεία της Μέλισσας.
Κάλεσε επισεις τον  Ντέιβιντ Κάμερον να υποστηρίξει ένα εθνικό σχέδιο δράσης, που θα περιοριστεί η αστική εξάπλωση και τη χρήση φυτοφαρμάκων.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...