ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΘΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ??

Image
Παράγοντες αβεβαιότητας όσον αφορά το επίπεδο της παγκόσμιας παραγωγής αλλά και την οικονομία λειτουργούν υποστηρικτικά στις διεθνείς τιμές της ζάχαρης, όπως εκτιμά ο γαλλικός οργανισμός FranceAgriMer, που είναι επιφορτισμένος από το γαλλικό υπουργείο Γεωργίας με την ανάλυση των αγορών. 


«Οι αβεβαιότητες για την καμπάνια της Βραζιλίας που ξεκινά τον Απρίλιο του 2012, τα χαμηλά αποθέματα και η αστάθεια του μακροοικονομικού πλαισίου αμβλύνουν τις πτωτικές τάσεις», ανακοίνωσε η FranceAgriMer μετά από συνάντηση της γαλλικής διεπαγγελματικής ένωσης ζάχαρης.
«Τις τελευταίες εβδομάδες συνεχίστηκε η πτώση των διεθνών τιμών που ξεκίνησε στα μέσα του καλοκαιριού. Αυτή η πτωτική τάση ωστόσο, συνοδεύεται από μεγάλη μεταβλητότητα, καθώς οι τιμές της ζάχαρης γνώρισαν σημαντική ανάκαμψη των Οκτώβριο», σημειώνει ο οργανισμός.
 Η FranceAgriMer εκτιμά ότι η αστάθεια των συναλλαγματικών ισοτιμιών είναι ο κύριος παράγοντας της αστάθειας των παγκόσμιων τιμών της ζάχαρης, καθώς «κάθε άνοδος του δολαρίου μεταφράζεται σε πίεση στην πτώση της τιμής της ζάχαρης, και αντιστρόφως».
Η FranceAgriMer αναθεωρεί προς τα πάνω την ευρωπαϊκή παραγωγή, που την υπολογίζει πλέον στους 18,3 εκατ. τόνους. Όπως επισημαίνει «η ποσότητα αυτή θα επιτρέψει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες εξαγωγής που έχει της έχει αναγνωρίσει ο ΠΟΕ και να διαλύσει τις επίμονες εντάσεις στον εφοδιασμό της αγοράς της ζάχαρης».

Οι προβλέψεις για τη νέα καλλιεργητική σεζόν
Εν τω μεταξύ, κατά τη συνάντηση των μελών της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ευρωπαίων Τευτλοκαλλιεργητών (CIBE), που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, οι πρώτες προβλέψεις για τη συνολική καλλιεργούμενη έκταση το 2011-2012 (περιλαμβάνει και εκτάσεις για παραγωγή αιθανόλης) ανέρχεται στα 1.572.299 εκτάρια για την ΕΕ και η συνολική προβλεπόμενη παραγωγή ζάχαρης ανέρχεται στους 18.138.081 τόνους.
Η Γαλλία, η Γερμανία, η Πολωνία, η Αγγλία και η Ολλανδία κατέχουν μερίδιο που προβλέπεται να αγγίξει το 77% της ευρωπαϊκής παραγωγής ζάχαρης, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που έχει την μικρότερη παραγωγή ζάχαρης που ανέρχεται μόλις στους 38.220 τόνους από 2.133 καλλιεργητές και καλλιεργούμενη έκταση 5.790 εκταρίων.
Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν για τις εισαγωγές ζάχαρης από τις χώρες της Αφρικής, της Καραϊβικής και του Ειρηνικού (ΑΚΕ) και τις λιγότερο αναπτυγμένες χώρες (ΛΑΧ) στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την περίοδο από 1η Οκτωβρίου 2010 έως 30 Σεπτεμβρίου 2011. 
Η Ελλάδα, την περίοδο αυτη φαίνεται ότι εισήγαγε 8.934,20 τόνους ζάχαρης από τον Μαυρίκιο, 301 τόνους από το Μαλάουι και 4.066,3 τόνους από την Σουαζιλάνδη (Swaziland). Συνολικά εισήγαγε 13.301,50 τόνους ζάχαρης ενώ την προηγούμενη περίοδο είχε εισάγει 21.915,50 τόνους ζάχαρης από χώρες ΑΚΕ και ΛΑΧ.
πηγη Αγροτικα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...