ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΘΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ.


Η ηγεσία του ΥπΑΑΤ προχωρά το σύστημα με την ειδική «κάρτα», με την οποία οι αγρότες έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται πετρέλαιο κίνησης με χαμηλότερη φορολογία. 
Με βάση τη δήλωση καλλιέργειας που υποβάλλεται κάθε άνοιξη, θα «φορτώνεται» στην κάρτα ειδικό τσιπάκι, το οποίο θα επιτρέπει την προμήθεια συγκεκριμένης ποσότητας πετρελαίου.
 
Σύμφωνα με τα σχέδια του ΥπΑΑΤ, όλοι οι παραγωγοί θα εφοδιαστούν με αυτή την κάρτα, η οποία θα έχει καταγράψει τον όγκο του καυσίμου που ο αγρότης θα πρέπει να χρησιμοποιεί, βάση της έκτασης και των καλλιεργειών που έχει ή βάση των μηχανημάτων που διαθέτει. 
«Όλα αυτά τα στοιχεία είναι καταγεγραμμένα στο σύστημα ΟΣΔΕ και στο μητρώο αγροτικών εκμεταλλεύσεων», δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Α. Ροντούλης, προσθέτοντας ότι «στα μητρώα είναι καταγεγραμμένα και τα αγροτικά οχήματα».
Με βάση τους συντελεστές που θα αποφασιστούν για την κάθε κατηγορία - και οι οποίοι θα συζητηθούν μέσα από μια διαβούλευση που θα ξεκινήσει το επόμενο χρονικό διάστημα το ΥπΑΑΤ - οι παραγωγοί θα γνωρίζουν πόσα λίτρα τους αναλογούν και θα μπορούν να πηγαίνουν στο πρατήριο για να προμηθεύονται το πετρέλαιό τους. 
Με βάση την κάρτα που θα διαθέτουν θα εισπράττουν και την ανάλογη επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου. «Στο σύστημα αυτό η πολιτική ηγεσία αποφάσισε την ένταξη και των μελισσοκόμων», ανακοίνωσε ο κ. Ροντούλης.
Όσον αφορά την καταβολή των ασφαλίστρων στον ΕΛΓΑ παραμένει υποχρεωτική υπενθυμίζει ο υφυπουργός κ. Ροντούλης. Φέτος ο ΕΛΓΑ διαχειρίστηκε περίπου 750.000 περιπτώσεις παραγωγών που κατέθεσαν τις εισφορές τους είτε πληρώνοντας απευθείας είτε υπογράφοντας μια πάγια εντολή ώστε να παρακρατήσει τα χρήματα η ΑΤΕ από την ενιαία ενίσχυση για τον ασφαλιστικό Οργανισμό. 
Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΛΓΑ, σε 2.000 από αυτές τις περιπτώσεις παρατηρήθηκε το φαινόμενο είτε να μην έχει υπογραφεί πάγια εντολή για παρακράτηση των χρημάτων είτε να μην γίνεται η μείωση των ασφαλίστρων όπως είχε δικαίωμα να ζητήσει ο παραγωγός. 
Όπως είχε γράψει ο ΑγροΤύπος η διοίκηση του ΕΛΓΑ αναγνώρισε αυτές τις περιπτώσεις και δεσμεύτηκε να επιστρέψει τα χρήματα.
Όπως αναφέρει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Α. Ροντούλης «ο παραγωγός για να πάρει πίσω τα χρήματά του μπορεί να πηγαίνει στις Ενώσεις και να κάνει μια αίτηση στην οποία θα αναφέρει ότι ενώ ζήτησε όπως έχει κάθε δικαίωμα να έχει μειωμένο ασφάλιστρο τελικά του παρακρατήθηκε ολόκληρο ή ότι αν και δεν υπέγραψε πάγια εντολή του παρακρατήθηκαν τα χρήματα παράνομα». 

Όμως ο υφυπουργός κ. Ροντούλης τονίζει ότι η καταβολή των ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ για όλους είναι υποχρεωτική και δεσμευτική. «Αυτό σημαίνει ότι εάν δεν καταβληθούν τα χρήματα προς τον ΕΛΓΑ τότε η διοίκηση του οργανισμού έχει την υποχρέωση εκ του νόμου να τα βεβαιώσει στις ΔΟΥ και μετά θα εφαρμοστεί ο κώδικας δημοσίων εσόδων». 
πηγη Αγροτικα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...