ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ.ImageΣτο νέο θεσμικό πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς αναφέρθηκε μιλώντας σε προέδρους Αγροτικών Συνεταιρισμών από  ολόκληρο το Δήμο Κιλελέρ, ο διευθύνων σύμβουλος της «Γεωργικής Ανάπτυξης Α.Ε.» και συνεργάτης του δημάρχου Κιλελέρ, Ντίνος Μπλιάτσος, 


τονίζοντας ότι ο Νόμος 4015/2011 παρέχει μοναδική ευκαιρία στους Έλληνες αγρότες να προχωρήσουν στη συγκρότηση ισχυρών και βιώσιμων συνεταιριστικών οργανώσεων με παρεμβατικό ρόλο στην αγορά των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.
Κατά την ομιλία του στην εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Δήμος Κιλελέρ στο δημαρχείο της Νίκαιας, ο κ. Μπλιάτσος υπογράμμισε ότι τα νέα συνεταιριστικά σχήματα των αγροτών πρέπει να είναι μεγάλα ενώ προϋπόθεση για τη μακροημέρευσή τους είναι η ενεργή συμμετοχή των αγροτών – συνεταιριστών. Όπως εξήγησε, με το νέο Νόμο θα μπει τέλος στους συνεταιρισμούς – «σφραγίδες», οι οποίοι υπήρχαν τόσα χρόνια μόνο για την εξυπηρέτηση συμφερόντων διαφόρων «μεγαλοστελεχών» του αγροτικού κινήματος.
Ο διευθύνων σύμβουλος της «Γεωργικής Ανάπτυξης Α.Ε.» εξήρε την πρωτοβουλία του Δήμου Κιλελέρ για την ενημέρωση των συνεταιριστών γύρω από το νέο θεσμικό πλαίσιο και επισήμανε ότι οι αγρότες έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι και αυτοί θα κληθούν να αποφασίσουν για την τύχη των συνεταιρισμών και την εξυγίανση του κλάδου. Επισήμανε, μάλιστα, ότι βάσει επίσημων στοιχείων, από τους 6.700 συνεταιρισμούς της χώρας στο Μητρώο Συλλογικών Αγροτικών Οργανώσεων του ΥπΑΑΤ εγγράφηκαν, έως τις 21/12, μόλις οι 3.005 εκ των οποίων μόνο οι 800 εμφανίζουν τζίρο πάνω από 50.000 ευρώ το χρόνο.
«Οι αγρότες μέχρι τις 30/3/2012 θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θα επιλέξουν το δρόμο της συγχώνευσης για τη δημιουργία ισχυρών πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών ή αυτό της αναγκαστικής εκκαθάρισης, για όσους συνεταιρισμούς συνεχίσουν να μην έχουν τζίρο» είπε ο κ. Μπλιάτσος προσθέτοντας ότι με το νέο θεσμικό πλαίσιο, οι συνεταιριστές θα είναι υποχρεωμένοι να διακινούν τουλάχιστον το 80% της αγροτικής τους παραγωγής μέσα από τους συνεταιρισμούς στηρίζοντας, έτσι, τη βιωσιμότητά τους. Επίσης, αναφέρθηκε και στα όσα αναμένεται να υλοποιηθούν στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε. μετά την αναθεώρησή της, το 2013. 
Ρίζος Κομήτσας
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο δήμαρχος Κιλελέρ, Ρίζος Κομήτσας, ο οποίος πρότεινε τη δημιουργία ενός πρωτοβάθμιου συνεταιρισμού για τους αγρότες του Δήμου, που έχουν κοινές καλλιέργειες.
Ο κ. Κομήτσας εξήγησε ότι ο Δήμος Κιλελέρ ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη συνάντηση προκειμένου να ενημερωθούν οι αγρότες, διεξοδικά, και γιατί αποτελεί πεποίθηση της δημοτικής αρχής ότι οι παραγωγοί δεν πρέπει να είναι απλοί θεατές των εξελίξεων αλλά να τις δρομολογήσουν με την ενεργοποίησή τους και τη συμμετοχή τους στα νέα συνεταιριστικά σχήματα. Ο δήμαρχος ξεκαθάρισε, δε, ότι η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και του Πολιτιστικού Κέντρου στη Νίκαια θα είναι πάντοτε στη διάθεση των αγροτών για αντίστοιχες εκδηλώσεις.
Το παρόν στη συνάντηση έδωσαν οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κιλελέρ, κ.κ. Γ. Στατήρης, Β. Χατζούλης, Γ. Ζαχαριάς, Γ. Καρυούδης και Κλ. Θεοδωρούλης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, κ. Μ. Τζιότζιος, καθώς και δεκάδες συνεταιριστές.
πηγη Αγροτικα
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...