ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΚΥΠΡΟΣ...ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε συνάντηση με εκπροσώπους του Παγκυπρίου Συνδέσμου Μελισσοκόμων, στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, κατά την οποία συζητήθηκε η τρέχουσα κατάσταση και οι προοπτικές της μελισσοκομίας στην Κύπρο.


Οι εκπρόσωποι των μελισσοκόμων εξέφρασαν την πρόθεσή τους να δημιουργηθούν ομάδες παραγωγών του κλάδου μελισσοκομίας και ανέφεραν, μεταξύ άλλων, τους προβληματισμούς τους όσον αφορά τα αίτια μείωσης της παραγωγής τους, τις εισαγωγές μελιού και την ανάγκη προώθησης των δραστηριοτήτων του κλάδου και του κυπριακού μελιού.

Ο κ. Υπουργός
ανέφερε ότι η στήριξη του μελισσοκομικού τομέα αποτελεί έναν από τους στόχους προτεραιότητας του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, ο οποίος επιτυγχάνεται μέσω μιας σειράς μέτρων που ήδη υλοποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση, όπως είναι η κατάρτιση καταλόγου, η παραγωγή και χρήση δασικών μελισσοτροφικών φυτών, τα οποία χρησιμοποιούνται στις δασώσεις και αναδασώσεις που πραγματοποιεί το Τμήμα Δασών, και γενικότερα η προώθηση των μελισσοτροφικών φυτών καθώς και οι διευκολύνσεις που παρέχονται στους μελισσοκόμους για τοποθέτηση κυψελών στα κρατικά δάση
 Επίσης, πρόσθεσε, το Τμήμα Γεωργίας εφαρμόζει μέτρα στήριξης για τη διατήρηση και ανάπτυξη της μελισσοκομίας στον τόπο, μέσα από το Εθνικό Πρόγραμμα Μελισσοκομίας και μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013. 

Τέλος, αποφασίστηκε ότι στα πλαίσια της εκπαίδευσης των μελισσοκόμων, η οποία εφαρμόζεται μέσω του Εθνικού Προγράμματος Μελισσοκομίας και αφορά την εφαρμογή της ορθής μελισσοκομικής πρακτικής και την ορθή εκμετάλλευση του μελισσοκομείου, το Υπουργείο Γεωργίας θα έρθει σε επαφή με εμπειρογνώμονες του αντίστοιχου Υπουργείου Γεωργίας του Ισραήλ, για ανταλλαγή απόψεων και εμπειρογνωμοσύνης όσον αφορά τη βασιλοτροφία. Επίσης, θα διεξαχθεί στοχευμένη μελέτη από το Τμήμα Δασών για τη δημιουργία μελισσοκομικών πάρκων ώστε να επιτευχθεί η περαιτέρω ενίσχυση του κλάδου της μελισσοκομίας.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...