ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΙΜΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιταλικής αστυνομίας, προχώρησε στη σύλληψη 7 ατόμων και στην κατάσχεση 2.500 τόνων βιολογικών τροφίμων. 
Η αστυνομία εκτιμά ότι 700.000 τόνοι παράνομων βιολογικών προϊόντων αξίας 220 εκατ. ευρώ (295 εκατομμύρια δολάρια), είχαν πωληθεί επί σειρά ετών σε ολόκληρη την Ιταλία, αλλά και την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, την Ολλανδία και την Ελβετία.


Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται στελέχη από τρεις αγροτικές επιχειρήσεις - Sunny Land, Sona and Bioecoitalia - καθώς και ο διευθυντής ενός οργανισμού πιστοποίησης από την περιοχή του Marche, της Κεντρικής Ιταλίας.
Η κυριότερη οργάνωση παραγωγών βιολογικών προϊόντων στην Ιταλία, η AIAB, δήλωσε ότι η έρευνα της αστυνομίας ανέδειξε τις αδυναμίες των ελεγκτικών μηχανισμών ιδιαίτερα σε προϊόντα που προορίζονται για ζωοτροφές όπως η σόγια και το κριθάρι.
Παράλληλα εκφράζεται ανησυχία για την πιθανή ανάμιξη της μαφίας σε αυτή την υπόθεση. Να θυμίσουμε ότι ο τομέας των βιολογικών τροφίμων στης Ιταλία έχει ετήσιο κύκλο εργασιών 3.000.000.000 ευρώ, που είναι τριπλάσιος σε σχέση αυτός που είχε πριν από 10 χρόνια - και η Ιταλία είναι η χώρα στην Ευρώπη με το μεγαλύτερο αριθμό των παραγωγών βιολογικών προϊόντων όπως και τη μεγαλύτερη βιολογικά καλλιεργούμενη γη στην Ευρώπη.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...