ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Ο Κ.ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ.


Είναι χρόνια προβλήματα του κλάδου, τα οποία μέχρι σήμερα παραμένουν άλυτα, επισημαίνει ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ, βουλευτής Κοζάνης Γ. Κασαπίδης, μετά τη συνάντησή του με την Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος.


Ο βουλευτής καταθέτει μερικά από τα βασικότερα προβλήματα που έθεσε η Ο.Μ.Σ.Ε. ως εξής:
• τη μη εισαγωγή του βασιλικού πολτού και της γύρης στον κώδικα τροφίμων και ποτών και κατ' επέκταση στην αγορανομική διάταξη,
• τη μη επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο στους μετακινούμενους μελισσοκόμους,
• τη έλλειψη θεσμικού πλαισίου για τον έλεγχο και μηχανισμού ελέγχου της χώρας προέλευσης του μελιού που κυκλοφορεί στην αγορά, καθώς και
• τη έλλειψη διαπιστευμένου εργαστηρίου για ανάλυση για την ύπαρξη αντιβιοτικών κ.α. ουσιών στο μέλι στη χώρα μας.
Όπως δηλώνει ο κ. Κασαπίδης, με όλα αυτά τα σοβαρά προβλήματα, το ελληνικό μέλι εξαιτίας της αγάπης των εντίμων ελλήνων μελισσοκόμων και των εντίμων τυποποιητών έχει κατακτήσει την κορυφή μεταξύ των ποιοτικών μελιών απ' όλο τον κόσμο.
Ένα άλλο σοβαρότατο πρόβλημα εξέχουσας σημασίας που θέτουν τα τελευταία λίγα χρόνια οι μελισσοκόμοι είναι οι μαζικοί θάνατοι μελισσοσμηνών από τη χρήση στη γεωργία νεονικοτινοειδών φυτοφαρμάκων.
«Ως Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ θεωρούμε αδιανόητα τα περισσότερα από τα θεσμικά προβλήματα που θέτουν οι μελισσοκόμοι και για το σύνολο των προαναφερθέντων δεσμευόμαστε για την άμεση υποστήριξη της επίλυσης. Για το λόγο αυτό καταθέτουμε και σχετική ερώτηση στη Βουλή.
Για το θέμα της χρήσης των νεονικοτινοειδών δεσμευόμαστε για ενδελεχή διερεύνηση του σοβαρότατου προβλήματος που θέτει σε αμφισβήτηση την επιβίωση της ελληνικής μελισσοκομίας και την κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος» καταλήγει ο βουλευτής Κοζάνης.
πηγη Αγροτικα.


                                           ΜΗΤΣΟΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...