Ενα απο τα ποιο νοστιμα και ευκολα γλυκα.
Χρόνος ετοιμασίας 30′-40′
Καντε το ολοι σας αυτο το γλυκο
Υλικά:
- 500 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
- 250γρ. βούτυρο ή 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 1/2 - 2 ποτήρια χονδροκομμένα καρύδια
- 1 κουτάλι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι κανέλλα
- 1 ποτήρι μέλι
Εκτέλεση:
Η συνταγή αυτή είναι πανεύκολη και πολύ πολύ νόστιμη χωρίς κανένα περιθώριο λάθους!
- Χόνδρο κόβουμε τα καρύδια και τα βάζουμε σ’ ένα μπολ.
- Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Αστερομπαμπά που έσπασε τα καρύδια
- Προσθέτουμε την κανέλλα.
- Και στην συνέχεια την ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε και είμαστε έτοιμοι.
- Θα χρειαστούμε ένα ορθογώνιο ταψί το οποίο δεν χρειάζεται να βουτυρώσουμε.
- Προσεχτικά ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας τα οποία αφήσαμε να ξεπαγώσουν πρώτα καλά.
- Σαν βάση του ταψιού τοποθετούμε 2 φύλλα κρούστας.
- Με ένα κουτάλι ραντίζουμε ομοιόμορφα μια στρώση από το μίγμα καρυδιών.
- Κάπως έτσι. Αν μας αρέσουν πολύ τα καρύδια βάζουμε και περισσότερα.
- Στην συνέχεια καλύπτουμε με ένα φύλλο κρούστας.
- Ακολούθως επαναλαμβάνουμε την διαδικασία: ένα φύλλο κρούστας + στρώση καρυδιών έως ότου μας μείνουν 2 φύλλα κρούστας.
- Τοποθετούμε τα δύο τελευταία φύλλα κρούστας και είμαστε έτοιμοι.
- Με ένα μαχαίρι το χαράζουμε σε μικρούς ρόμβους, έτσι ώστε το μαχαίρι μας να φτάσει μέχρι και το τελευταίο φύλλο κρούστας.
- Αφού πρώτα ζεστάναμε πολύ καλά σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο ή το ελαιόλαδο μας, το περιχύνουμε στον μπακλαβά μας.
- Το λάδι επειδή είναι καυτό, αρχίζει να σιγοψήνει τα πρώτα φύλλα κρούστας κάνοντας ένα ζωηρό ήχο τσιιτσιι
- Έτοιμος ο μπακλαβάς μας για τον φούρνο.
- Τον ραντίζουμε από πάνω και με 1 1/2 κουταλιά νερό και το ψήνουμε σε μέτριο ήδη προθερμασμένο φούρνο για 20-30′ περίπου, μέχρι να ροδίσει.
- Πω πω!
- Η πιο γλυκιά ώρα που περιμέναμε έφτασε.
- Ζεστός καθώς είναι ο μπακλαβάς θα του ρίξουμε το μέλι.
- Με αργές και σταθερές κινήσεις ρίχνουμε το μέλι στον μπακλαβά.
- Η αστερομαμά με επιδέξιες κινήσεις ρίχνει το μέλι στις χαραμάδες του μπακλαβά έτσι ώστε να μελωθεί ομοιόμορφα.
- Έτοιμος! Τον αφήνουμε για λίγη ώρα να κρυώσει και να τραβήξει το μέλι του.
- Ένας μπακλαβάς πειρασμός!
ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΕΛΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ.
ΜΗΤΣΟΣ