ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

MANUKA ENA ΑΛΛΟ ΕΙΔΟς ΜΕΛΙΟΥ.

Το MANUKA είναι ένα μικρό δέντρο ιδιαίτερα γνωστό στη φυλή των Maori, οι οποίοι το χρησιμοποιούσαν για αιώνες στην παραδοσιακή ιατρική τους,


για να θεραπεύσουν τον πυρετό τη βρογχίτιδα και το άσθμα. Το χρησιμοποιούσαν επίσης για τις θεραπευτικές, αντιβιοτικές & αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες.

Ύστερα από έρευνες που διεξήχθηκαν για πάνω από 20 χρόνια στο Πανεπιστήμιο του Waikato στη Ν. Ζηλανδία, η μοντέρνα ιατρική απέδειξε τις αντισηπτικές ιδιότητες από κάποια μέλια MANUKA, και ανέπτυξε μια σχολαστική μέθοδο για να μετράει την αντισηπτική του ισχύ:

Τη μονάδα μέτρησης UMF: ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ


Η μονάδα μέτρησης UMF είναι το ακρωνύμιο των λέξεων "Unique Manuka Factor”,


και υποδηλώνει τη μοναδικότητα του αντισηπτικού επιπέδου δραστηριότητας του μελιού MANUKA.


Κάθε παρτίδα ελέγχεται συστηματικά από εγκεκριμένο εργαστήριο, και ταξινομείται κατά αύξουσα σειρά αποδοτικότητας σε κλίμακα από το 0 έως και το 25.


Όσο πιο υψηλότερο επίπεδο, τόσο πιο αποδοτική είναι η αντισηπτική δράση του ΜANUKA.


Η UMF, η μοναδική αξιόπιστη μονάδα μέτρησης αποδοτικότητας του μελιού ΜΑNUKA, έχει προκύψει από τη σύγκριση της αντισηπτικής του ιδιότητας, με αυτή του Διαλύματος Καρβολικού Οξέως, (πανίσχυρο αντισηπτικό μόριο το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στην μοντέρνα ιατρική).


Το μέλι MANUKA με την μοναδική του γεύση, έχει ήδη αποπλανήσει εκατομμύρια καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Χρησιμοποιείται επισήμως ακόμη και σε μεγάλα νοσοκομεία στον Αγγλοσαξονικό κόσμο. Έως τώρα δεν ήταν διαθέσιμο στη λιανική αγορά της Ευρώπης (εκτός του Ην.Βασιλείου).

Παντως τα Ελληνικα ειδη μελιου θεωρω οτι ειναι αξεπεραστα, αλλα αυτο που τους λειπει ειναι
η προώθηση ,η διαφήμιση, απο το Ελληνικο κρατος.
Το κλιμα που επικρατει στην Ελλαδα δεν συγκρίνεται με κανενα αλλο.
Πιστευω πως ειμαστε πολυ τυχεροι που ζουμε εδω.                 ΜΗΤΣΟΣ ΑΠΟ ΜΕΛΙ ΛΗΘΑΙΟΝ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...