ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΑ!!

Οκτώ σημαντικές αγροτικές περιοχές της χώρας δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το νερό των πηγαδιών.

 Αιτία είναι η αλόγιστη χρήση αζωτούχων λιπασμάτων που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια με αποτέλεσμα οι υπόγειοι υδροφορείς να έχουν υποστεί ολική καταστροφή και το νερό να είναι σε πολλές περιοχές ακατάλληλο για ύδρευση.

 Οι περιοχές εαυτές είναι το Κωπαϊδικό πεδίο, ο κάμπος της Θεσσαλονίκης, η λεκάνη του Στρυμόνα, ο Θεσσαλικός κάμπος, ο Πηνειός Ηλείας, η κοιλάδα του Ασωπού Βοιωτίας, η πεδιάδα Άρτας-Πρέβεζας και ο Αργολικός κάμπος.Ωστόσο παρά τα εκτεταμένα προγράμματα και τα κονδύλια που έχουν δοθεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος η νιτρορύπανση δεν έχει μειωθεί σύμφωνα με τα στοιχεία από τη Διεύθυνση Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος.


Αντίθετα, ακόμη τρεις αγροτικές περιοχές (η πεδιάδα του ¨Έβρου, ο κάμπος της Μεσάρας στην Κρήτη και η δυτική Πελοπόννησος) κινδυνεύουν ν να προστεθούν στη μαύρη λίστα εάν δεν ληφθούν άμεσα αποτελεσματικά μέτρα, όπως αποκαλύπτεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News.


Δυστυχώς σε κάποιες περιοχές η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη καθώς η απορρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα είναι αρκετά δύσκολη και εξαιρετικά δαπανηρή.

Πρεπει ολοι να καταλαβουν οτι οτι ριχνουν στα χωραφια τους, καποια στιγμη θα ερθουν και στο πιατο τους.


                     ΜΗΤΣΟΣ ΑΠΟ ΜΕΛΙ ΛΗΘΑΙΟΝ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...