ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

"ΕΝΑ ΒΑΖΟ ΜΕ ΜΕΛΙ" ΑΠΟ ΤΟΝ Α'Ι΄ΒΑΣΙΛΗ.

«Αγαπημένε μου Αϊ-Βασίλη...» Περισσότερα από εκατό χιλιάδες θα είναι και φέτος τα γράμματα που θα λάβει ο Αϊ-Βασίλης από τους μικρούς του φίλους! Σε πείσμα των καιρών, αλλά και των απανταχού δύσπιστων που... αμφισβητούν την ύπαρξή του, ο αγαπημένος των παιδιών θα διαβάσει προσεκτικά τις επιθυμίες τους και έπειτα θα φροντίσει να τις ικανοποιήσει στέλνοντάς τους την αγάπη του, αλλά και τις θερμότερες ευχές του.

Στον έβδομο όροφο του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται η Διεύθυνση Διοίκησης και Επικοινωνίας των Ελληνικών Ταχυδρομείων, ο Αϊ-Βασίλης έχει ήδη στήσει το χριστουγεννιάτικο γραφείο του και με την πολύτιμη βοήθεια των υπαλλήλων των ΕΛ.ΤΑ. ανοίγει τους κόκκινους σάκους του για να διαβάσει γράμματα παιδιών απ’ όλη την Ελλάδα. Η «Espresso» επισκέφτηκε το «στρατηγείο» του ασπρομάλλη... Santa, συνομίλησε με τις βοηθούς του και έμαθε από πρώτο χέρι τις ευχές και τις κρυφές επιθυμίες των μικρών του φίλων.

Η κυρία Ελένη Κοντού, προϊσταμένη του τομέα Δημοσίων Σχέσεων των ΕΛ.ΤΑ., διευθύνει για πρώτη χρονιά το τμήμα που υποδέχεται τους σάκους με τα γράμματα που στέλνονται στον Αϊ-Βασίλη και έχει ήδη διαβάσει αμέτρητες επιστολές παιδιών, αλλά και ενηλίκων. «Η δουλειά μας είναι να λαμβάνουμε τα γράμματα των παιδιών και στη συνέχεια να φροντίζουμε να τα στέλνουμε στον Αϊ-Βασίλη» δηλώνει η ίδια και τονίζει: «Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί του για να του ζητήσετε κάποιο δώρο ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να του γράψετε και στη συνέχεια να ρίξετε το γράμμα σας σε ένα γραμματοκιβώτιο των ΕΛ.ΤΑ. Η διαδικασία είναι πολύ απλή γιατί δεν χρειάζεται να κολλήσετε γραμματόσημο, ούτε και να το βάλετε σε φάκελο. Απλώς μην ξεχάσετε να σημειώσετε το όνομα και τη διεύθυνσή σας ώστε να μπορέσει να σας απαντήσει».

 Κάθε χρόνο λαμβάνουμε περίπου 100.000 γράμματα από ανθρώπους κάθε ηλικίας!

Φέτος κυκλοφορεί και ένα εξαιρετικό λεύκωμα που περιλαμβάνει επιλεγμένα γράμματα παιδιών που έχουν σταλεί στον Αϊ-Βασίλη. Ο κόσμος μπορεί να το προμηθευτεί από τα ΕΛ.ΤΑ. και από βιβλιοπωλεία, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν σε ιδρύματα για παιδιά».


ΕΝΑ ΒΑΖΟ ΜΕ ΜΕΛΙ, ΕΝΑ ΜΩΡΟ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ
Για επιστολές που άλλοτε προκαλούν γέλιο και άλλοτε δάκρυα κάνουν λόγο οι κυρίες Ριοβά Ελένη και Μαντζιάρη Βίκυ που εργάζονται ως βοηθοί του Αϊ-Βασίλη. Η κυρία Ριοβά μας λέει: «Υπάρχουν γράμματα που μας έχουν συγκινήσει πραγματικά, όπως ένα που ανέφερε χαρακτηριστικά: “Αγαπημένε μου Αγιε Βασίλη, δεν θέλω δώρο, θέλω μόνο να κάνεις καλά τον μπαμπά μου!” Πριν από λίγες μέρες διάβασα μια επιστολή από ένα παιδί που ζητούσε από τον Αϊ-Βασίλη να του φέρει ένα μωράκι, ενώ ένα άλλο ζητούσε να μείνει έγκυος η μαμά του! Υπάρχουν παιδιά που από τα γράμματά τους καταλαβαίνουμε ότι είναι πολύ φτωχά. Ετσι, εκτός από την απαντητική κάρτα που τους στέλνουμε, αγοράζουμε δώρα και τα πηγαίνουμε οι ίδιοι στα σπίτια τους. Αυτό έχει συμβεί σε περισσότερες από πενήντα περιπτώσεις».


Αμέτρητα είναι και τα γράμματα που έχει διαβάσει η κυρία Βούλα Θεοτοκάτου, τέως προϊσταμένη Δημοσίων Σχέσεων στα ΕΛ.ΤΑ. και εμπνευστής του εξαιρετικού λευκώματος «Γράμματα στον Αϊ-Βασίλη». Η ίδια μας λέει: «Η ιστορία με τα γράμματα στον Αϊ-Βασίλη ξεκίνησε το 1991. Εκείνη τη χρονιά είχαμε λάβει μια χούφτα γράμματα, αλλά τα τελευταία χρόνια λαμβάνουμε πολλές χιλιάδες. Φέτος, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, τα παιδιά συνεχίζουν να ζητούν τα ίδια δώρα, που είναι συνήθως παιχνίδια, ζωάκια, τηλεκατευθυνόμενα ή ακόμη και φωτογραφικές μηχανές υψηλής ανάλυσης! Πρόσφατα, ένα αγοράκι έστειλε γράμμα στο οποίο ζητούσε να του στείλουμε ένα βάζο με μέλι! Φυσικά, δεν είναι μόνο τα μικρά παιδιά που στέλνουν γράμματα στον Αϊ-Βασίλη, αλλά και μεγαλύτεροι που όμως αισθάνονται παιδιά. Για παράδειγμα, έχουμε λάβει κάρτες και γράμματα ακόμη και από... παιδιά ηλικίας 92 ετών!»

Οσοι μπορειτε δωστε ενα βαζο με μελι στα παιδια.                           ΜΗΤΣΟΣ ΑΠΟ ΜΕΛΙ ΛΗΘΑΙΟΝ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...