ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙ ''ΛΗΘΑΙΟΝ'' . ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ - ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΑΣ - ΤΙΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟ --//-- meli.li8aion@hotmail.com τηλ.6936804606

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΣΑΣ ΕΧΩ ΝΕΑ !! ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ.

Βαθιά το μαχαίρι στην παραοικονομία που ανθεί στον αγροτικό χώρο, βάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με το νομοσχέδιο που επεξεργάστηκαν ο Κ. Σκανδαλίδης και η Μ. Αποστολάκη, βάζοντας στο στόχαστρο της διοίκησης τους μεσάζοντες.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και οι αγρότες, όμως, καθίστανται συνυπεύθυνοι για την τήρηση της νομιμότητας, για να λαμβάνουν κανονικά την επιστροφή του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης «εμπνεύστηκε» την παρέμβαση από την πιο οικεία εικόνα των ελληνικών καφενείων στις αγροτικές περιοχές: του μεσάζοντα με το μπλοκ επιταγών που αγοράζει τις σοδειές χωρίς κανένα παραστατικό. Από εδώ και πέρα:
Θεσμοθετείται το «Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων, Εφοδίων και Εισροών» (Μητρώο), το οποίο αποτελεί ηλεκτρονική βάση δεδομένων και πληροφοριών. Η εγγραφή στο Μητρώο των εμπόρων αγροτικών προϊόντων καθίσταται υποχρεωτική για τα ενδιαφερόμενα φυσικά και νομικά πρόσωπα. Οι εγγεγραμμένοι λαμβάνουν έναν μοναδικό κωδικό και εξασφαλίζουν ένα αντίστοιχο σχετικό πιστοποιητικό.
Τίθεται δε ως απαραίτητη ειδική προϋπόθεση για την εγγραφή στο Μητρώο η προηγούμενη απόκτηση του Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ) σε σχετικές με την αγροτική οικονομία κατηγορίες, ώστε ο ενδιαφερόμενος έμπορος να εμφανίζει ενιαία φορολογική ταυτότητα έναντι των συναλλασσόμενων του. Επίσης, επιβάλλεται η αναγραφή του κωδικού αριθμού σε όλα τα προβλεπόμενα παραστατικά και για όλες τις σχετικές με αγροτικά προϊόντα εμπορικές πράξεις. Τέλος, τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά επανυποβάλλονται σε ετήσια βάση, ώστε το Μητρώο να ενημερώνεται διαρκώς για την κατάσταση των εγγεγραμμένων εμπόρων. Το Μητρώο είναι δημόσιο και ελεύθερα προσβάσιμο στον Έλληνα αγρότη. Για το σκοπό αυτό, προβλέπεται η δημιουργία ειδικού διαδικτυακού ιστότοπου και 24ωρης ειδικής τηλεφωνικής γραμμής.

Για παραβιάσεις των σχετικών με το Μητρώο υποχρεώσεων προβλέπονται διοικητικές και φορολογικές κυρώσεις, χωρίς να αποκλείεται και ο περαιτέρω ποινικός έλεγχος σε περιπτώσεις που πληρούται η αντικειμενική υπόσταση ποινικών αδικημάτων. Προβλέπονται δύο ειδών διοικητικές κυρώσεις, οι οποίες επιβάλλονται αυτοδίκαια, ήτοι με δέσμια αρμοδιότητα της Διοικήσεως: α) η προσωρινή και β) η οριστική διαγραφή από το Μητρώο. Η προσωρινή διαγραφή επιβάλλεται αυτοδίκαια, εφόσον ο ήδη εγγεγραμμένος έμπορος: α) δεν επανυποβάλει εμπροθέσμως τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και για όσο καιρό υφίσταται η εν λόγω εκκρεμότητα, β) ασκηθεί εις βάρος του ποινική δίωξη για το αδίκημα της απάτης, εκβίασης, πλαστογραφίας, ψευδορκίας και δόλιας χρεοκοπίας και για όσο καιρό διαρκεί η συγκεκριμένη εκκρεμότητα και γ) το όνομα του αναρτηθεί στην βάση δεδομένων ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ και για το χρονικό διάστημα που ισχύει η συγκεκριμένη ανάρτηση.

Επιδιώκεται, έτσι, η διατήρηση της ασφάλεια των εμπορικών συναλλαγών σε περιπτώσεις που αντικειμενικά κλονίζεται η οικονομική αξιοπιστία και η συναλλακτική πίστη των εγγεγραμμένων εμπόρων.
 Η οριστική διαγραφή επιβάλλεται αυτοδίκαια, εφόσον ο ήδη εγγεγραμμένος έμπορος καταδικαστεί αμετάκλητα για απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, ψευδορκία και δόλια χρεοκοπία. Έτσι, η οριστική διαγραφή συνιστά άμεση νομική συνέπεια της παραβατικής συμπεριφοράς του εμπόρου, η οποία όμως έχει επικυρωθεί αμετάκλητα με την ισχύ τυπικού και ουσιαστικού δεδικασμένου δικαστικής αποφάσεως.
Ως φορολογικές κυρώσεις επιβάλλονται η μη αναγνώριση των σχετικών εμπορικών συναλλαγών, στο πλαίσιο των οποίων δεν αναγράφεται στα οικεία παραστατικά ο Ειδικός Αριθμός Εγγραφής (Ε.Α.Ε.), καθώς και η μη αποδοχή από τις φορολογικές αρχές των παραστατικών, στις περιπτώσεις που προβλέπεται επιστροφή ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.
Το Μητρώο συνδέεται με το Παρατηρητήριο Τιμών, το οποίο ιδρύθηκε και λειτουργεί στο ΥΠΑΑΤ, με αποτέλεσμα να καθίσταται περισσότερο εύκαιρος ο εντοπισμός όχι απλώς των φαινομένων αισχροκέρδειας, αλλά και των ενδεχόμενων υπευθύνων.
 «Αντιλαμβανόμαστε τη δυσκολία του εγχειρήματος. Καμία διαδικασία αλλαγής δεν ήταν εύκολη, όμως δεν υπάρχει άλλος δρόμος» διεμήνυσε από την Κρήτη ο Γ. Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους πολίτες «να κάνουμε όλοι μαζί την προσπάθεια αλλαγής της χώρας, γιατί δεν θα βγούμε από την κρίση αν ασχοληθούμε αποκλειστικά με την περιστολή των δαπανών».
Πρέπει επιτέλους αυτή την κρίση να την κάνουμε ευκαιρία, αυτά τα κακώς κείμενα να τα αλλάξουμε. Και τα μικρά και τα μεγάλα.
Γι’ αυτό και το βάρος μας, το επόμενο χρονικό διάστημα, το ρίχνουμε σε αυτές τις αλλαγές, για να σπάσουμε τα φέουδα, και να αξιοποιήσουμε το κράτος σωστά» προσέθεσε. Και παρουσίασε ένα σημαντικό στοιχείο: «Στον αγώνα μας αυτό, την επίτευξη του στόχου επιβάλλει και το συμφέρον της εθνικής μας οικονομίας, που δεν μπορεί άλλο να πληρώνει το έλλειμμα στο ισοζύγιο των αγροτικών προϊόντων.
Δηλαδή να πληρώνει, ακούστε, 6,5 δισ. ευρώ για εισαγωγές αγροτικών προϊόντων κάθε χρόνο». «Η πίεση στους μισθούς και στις συντάξεις, θα είναι όλο και μεγαλύτερη, όσο εμείς δεν φτιάχνουμε δικά μας προϊόντα, όσο δεν στηρίζουμε τα δικά μας προϊόντα, όσο αγοράζουμε ξένα και δεν πουλάμε τα ελληνικά προϊόντα» ολοκλήρωσε την παρέμβασή του ο πρωθυπουργός.
πηγη. Αγροτικα νεα.


                               ΜΗΤΣΟΣ ΑΠΟ ΜΕΛΙ ΛΗΘΑΙΟΝ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...